Top50 Glas publike

Uspešno održan Bizit 2015

Rečeno, učinjeno. Bizit 2015 je uspešno održan 3. i 4. novembra 2015. u Klubu poslanika. Skupu je prisustvovalo preko 250 posetilaca, predstavnika domaćih proizvodnih i distributivnih kompanija, finansjijskih institucija kao i državne uprave.bizit 2015 IT pcpress

Sa druge strane, posetiocima su se predstavili najznačajnije domaće IT kompanije kao i nezavisni IT konsultanti, koji su pokušali da odgovore na pitanja koja se tiču unapređenja poslovnih procesa uz pomoć novih informacionih tehnologija.

Osim novog ambijenta (Bizit 2014. održan je u okviru Sajma tehnike), Bizit 2015 je doneo i još jedan novitet: na njemu su učestvovali i predavači iz inostranstva, a na svečanom otvaranju, pored Dejana Ristanovića, glavnog urednika časopisa PC Press bio je i Sava Savić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije.

Prvog dana, veliko interesovanje su izazvala predavanja koja se tiču Clouda, kao i implementacije ERP, CRM i drugih poslovnih rešenja. Kompanije koje su predstavile svoja rešenja su: Schneider Electric, Mainstream, GoPro, Vip mobile, Eunet, PS Tech, IIB, AB Soft, Coming i drugi. Naravno, na ovakvim skupovima korisno je zaokružiti celu priču i čuti korisnike i njihova iskutva, te su u  prvog dana organizovane dve panel diskusije: “Lice i naličje Cloud-a” i “Kako da mi upravljamo poslovnim procesima, a ne oni nama?”.slika12

Pročitajte i:  PC Press video: Klimatske promene ne smeju postati nova normalnost, Jelena Pejković, Schneider Electric

U isto vreme paralelno sa predavnjima organizovane su i dve stručne radionice, gde su polaznici imali priliku da aktivno rade i saznaju nove informacije vezane za Kompanijski online nastup i Unapređenje tehnika prodaje ICT rešenja.

Drugi dan je bio posvećen telekomunikacijama, komunikacijama i servisima, a za kraj je ostavljena bezbednost, kao kruna svakog informacionog sistema. Svoja rešenja u okviru drugog dana Bizita su predstavili: Viber (ipak se izgovara Vajber), PS Tech, Net++, Ericsson, Represent, Pioniri, Linkom-PC i mnogi drugi… Panel o mogućnostima 4G mreže u Srbiji je obeležiuo drugi dan, i u njemu su učestvovali predstavnici sva tri srpska operatora, RATEL i  P3 Communications.slika35

I posetioci i predavači su se složili da je ovakav skup bio neophodan domaćoj IT biznis sceni i izrazili nadu da će se Bizit održavati i u naredenom periodu.

Sva predavanja sa Bizita 2015 će biti dostupna na zvaničnom YouTube kanalu Bizita, dok se fotografije sa događaja mogu pogledati na Bizit Facebook strani.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,

One thought on “Uspešno održan Bizit 2015

  • 6. November 2015. at 15:06
    Permalink

    Sva predavanja sa Bizita 2015 su dostupna na zvaničnom YouTube kanalu Bizita

Comments are closed.