BIZIT 2022

Velika unapređenja za Firefox browser

Mozilla je najavila da će izbaciti novu verziju Firefox browser-a za iOS uređaje. Nova verzija dolazi sa mnogo novih opcija, ali ovo je samo nagoveštaj onoga što nas čeka na jesen. Sva poboljšanja koja su najavljena, trebalo bi da pripreme teren za Mozilla-in projekat Quantum, za koji ova kompanija kaže da je evolucija web browsera. Kompanija je naporno radila da razvije web pretraživač nove generacije i želi da ponudi značajna izmene svim korisnicima krajem 2017.

PCPress.rs Image

Među bitnijim stavkama najnovijeg Firefox-a, je nov Night Mode koji smanjuje osvetljenost ekrana i smanjuje naprezanje očiju. Takođe, nov QR čitač kodova biće dostupan u browser-u, što znači da nećete morati da skidate posebnu aplikaciju samo za to. Mozilla je dodala i yMail, i ako koristite Firefox Logins kako biste sinhronizovali lozinke, onda će vas zanimati činjenica da upravljač lozinki sada ima poboljšanju funkciju za detektovanje stranica za prijavljivanje.

Pročitajte i:  YouTube bi uskoro mogao da dozvoli korisnicima da zumiraju video snimke

Neki manji problemi su ispravljeni, na primer problem sa zamrznutom slikom dok se čuje zvuk kod YouTube-a i drugih video sajtova. Takođe, Firefox korisnici će moći da kontrolišu address bar sa eksterne tastature. Za početak ove novine će se pojaviti u Nemačkoj i Americi, ostaje nam da vidimo da li će se zadržati samo na iOS-u i da li će zaživeti još negde u svetu.

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,