BIZIT plus

Vip mobile: Cloud infrastruktura kao strateški pokretač

Kompanije sve češće baziraju poslovanje na cloud rešenjima, a Cumulosity IoT platforma je idealna za jednostavno upravljanje IoT projektima. Kad god potrošači plaćaju kafu, koriste aplikacije u pokretu, kupuju odeću putem Interneta ili kad kompanije upravljaju lancem snabdevanja – oni pristupaju podacima koji su smešteni u cloud-u.

PCPress.rs Image

Prednosti korišćenja cloud rešenja su mnogobrojna: ušteda troškova, lakši pristup podacima, povećana efikasnost, pa čak i sigurnost. Gledano u ovom svetlu, cloud postaje zajednički termin za niz usluga koje pružaju specifična digitalna operativna rešenja.

Infrastruktura u cloud-u predstavlja jednu od najvrednijih inovacija u informatičkim i poslovnim strategijama, ali se i dalje nedovoljno koristi. Iako su takva rešenja postala temelj digitalnog poslovanja, mnoge organizacije se i dalje bore za optimizaciju ovog moćnog alata.

Malim koracima do krupnih promena

Postoje tehnologije koje menjaju svet, ali se većina tehnološkog razvoja sastoji od manjih napredaka i inovacija. Ova postepena unapređenja se lako prihvataju i uklapaju u našu svakodnevicu – toliko da ih jedva primećujemo. S druge strane, inovacije poput mobilnih telefona, cloud, IoT, blockchain – zaista su unele vidljive promene. Svaki put se korisnici suočavaju sa istim pitanjem: da li da odmah prihvate nove tehnologije koje predstavljaju budućnost poslovanja i postojeća rešenja zamene novim ili da se zadrže na postojećim i rizikuju da izgube pogodnosti koja inovativna rešenja donose?

Pročitajte i:  Uvodnik: Cloud i druge tranzicije

Većina kompanija prepoznaje i koristi cloud kao strateški pokretač koji doprinosi promenama i otvara put ka novim tehnologijama: veštačka inteligencija za automatizaciju poslovnih procesa, napredna analitika za pametnije izveštavanje u realnom vremenu, novi načini zajedničkog rada na daljinu i mnoštvo tehnologija koje će tek da se materijalizuju.

Vip mobile, kao kompanija koja intenzivno prati promene i napretke u domenu novih tehnologija, svojim korisnicima nudi veliki broj inovativnih rešenja kao što su IoT platforma, Exoscale Cloud platforma, Office 365, kao iStore online backup podataka.

Cumulosity za narrow-band rešenja

Kada govorimo o najnovijim rešenjima iz palete cloud proizvoda, izdvaja se Cumulosity IoT platforma koja je idealna za jednostavno upravljanje IoT projektima. Platforma je istovremeno jednostavna za upravljanje i brza, a takođe doprinosi i značajnoj uštedi novca i vremena. Biti spreman za budućnost znači biti informisan i sposoban za brzu reakciju u bilo kojoj situaciji. Da bi se to postiglo, podaci i uvid u sve detalje su presudni. Najbolji način za pristup i obradu podataka jeste upravo putem Cumulosity IoT platforme.

Pročitajte i:  Pet razloga da vaša poslovna rešenja budu u oblaku

Jedna od prednosti platforme je i napredna analitika koja je podržana savremenim machine learning mehanizmima koji omogućavaju lakše, brže i bolje odlučivanje i strateško pozicioniranje kompanijama. Narrow Band IoT je najpouzdanija svetska tehnologija za prenos podataka za uređaje koji se povezuju Internetom i Vip mobile pruža korisnicima sve njene prednosti. Ona ima potencijal da transformiše poslovne modele u širokom spektru industrija, jer je moguća jeftina primena na širokom području i može da donese stvarnu vrednost za preduzeća u Srbiji.

NB IoT u praksi

Pametna poljoprivreda zavisi od redovnog ažuriranja ambijentalnih uslova. Proizvođači hrane sve češće koriste male senzore kvaliteta zemljišta koji nadgledaju i izveštavaju o faktorima, kao što su vlaga i količina minerala u tlu. NB IoT je idealan u takvim situacijama, jer senzori mogu efikasno da rade dok su zakopani u zemlju.

Korisna adresa: Vipmobile.rs

Facebook komentari: