BIZIT plus

Vivaldi web browser nastavlja da dodaje svaku funkciju, ikada

Unapredujući svoje neizrečene, ali veoma očigledne ambicije da u sebi replicira apsolutno sve što postoji, najnovija verzija Vivaldi web browsera dolazi sa novom funkcijom produktivnosti.

PCPress.rs Image

Nove funkcije za bolju produktivnost

Vivaldi već nudi mnogo, sa integrisanim vođenjem beleški, emailom, kalendarom i RSS čitačem, alarmom, prevodilačkim servisom, arkadama i integracijom Razer Chroma svetla, da spomenemo samo neke. Sada, u Vivaldiju 5.5, stiže osnovni stub svakog organizacionog napora: taskovi. Task panelu se pristupa sa bočne trake, a on vam omogućava da kreirate i upravljate osnovnom listom obaveza, tamo gde ste. Zadaci mogu biti sažeti ili komplikovani koliko želite, jer je jedino obavezno polje naslov. Ali takođe možete da dodate rokove, događaje koji se ponavljaju, lokaciju, opise, URL adrese i podsetnike za raspored.

Ako takođe koristite Vivaldijevu kalendarsku funkciju, možete da vidite zadatke sa rokovima u kalendaru u aplikaciji (pored panela zadataka). Zadaci bez roka su navedeni u prikazu „dnevnog reda“. Kada završite sa zadatkom, označite ga i on će nestati iz vida (postoji opcija da vidite završene zadatke, tako da nisu stvarno nestali). Podrazumevano nećete videti Task ikonu na bočnoj traci. Morate da imate omogućeno “fully loaded” korisnički interfejs (u suštini, funkcija pošte i kalendara je omogućena u podešavanjima) i onda će se pojaviti.

Ostale promene u Vivaldiju 5.5 uključuju podršku za funkciju snimanja u operativnom sistemu Windovs 11 i bržu logiku polja adrese tako da browser može da drži korak sa onima koji brzo kucaju. Vivaldijev ugrađeni čitač pošte, kalendara i RSS-a omogućavaju jednostavniju ugradnju (tj. lakše podešavanje) i druga druga poboljšanja.

Izvor: Omgubuntu

 

Facebook komentari: