WhatsApp beta poboljšava bezbednost naloga omogućavajući korisnicima da sakriju svoj broj telefona

Obično su imena učesnika u ćaskanju zajednice skrivena jedno od drugog. Admini su izuzetak, naravno, jer su upoznati sa imenima svih.

PCPress.rs Image

Trenutno dostupno samo u grupama zajednice

Ali, kako WABetaInfo objašnjava, ako biste reagovali na poruku u grupi za objavu zajednice, vaš telefonski broj odjednom postaje javno vidljiv, čime gubite anonimnost. Sa prikladno nazvanom funkcijom Phone Number Privacy, to više nije problem jer ćete moći da sakrijete svoje kontakt informacije od znatiželjnih očiju.

Slike u početnom izveštaju otkrivaju da će biti nova Phone Number Privacy opcija u meniju informacija grupe. Kada dodirnete unos, pojavljuje se upozorenje koje vas obaveštava da će, iako ćete sakriti svoje detalje, i dalje biti onih koji mogu da vide vaš broj. Administratori zajednice će ostati jedan od izuzetaka pored „ljudi koji su vas sačuvali kao kontakt [i] onih koji imaju vaš broj iz… drugih četova.“ Takođe, ako treba da kontaktirate nekoga „čiji je broj sakriven“, možete mu poslati zahtev da podeli svoje kontakt podatke sa vama.

Pročitajte i:  WhatsApp za iOS uvodi logovanje bez lozinke uz pomoć passkey-jeva 

Imajte na umu da samo članovi zajednice imaju pristup ovoj alatki. Ako ste kreirali zajednicu ili ste administrator, WhatsApp vam neće dozvoliti da sakrijete svoj broj telefona.

Možete sami da isprobate Phone Number Privacy tako što ćete instalirati najnoviji WhatsApp za Android beta iz Google Play prodavnice ili WhatsApp za iOS beta iz Apple App Store-a – pod pretpostavkom da već imate pristup, jer Apple-ov TestFlight program za WhatsApp više ne prihvata nove učesnike. Osim ako niste jedan od retkih koji su ušli pre nego što su se vrata zatvorila, korisnici iPhone-a nemaju sreće. Vlasnicima Android-a će, međutim, biti lakše jer Google-ov beta program za Play prodavnicu i dalje prima nove ljude.

WABetaInfo navodi da se beta verzija kreće u talasima tako da postoji šansa da Phone Number Privacy neće biti dostupna na vašem uređaju odmah nakon instalacije. Obavezno pripazite na beta verziju kada stigne na vaš pametni telefon. Nije poznato kada će ova funkcija zvanično biti pokrenuta. S obzirom da je već u beta verziji, Phone Number Privacy bi trebalo da izađe vrlo brzo.

Pročitajte i:  WhatsApp uvodi nove AI alate za poslovne korisnike

Treba napomenuti da WABetaInfo tvrdi da će ažuriranje biti „prošireno na druge grupe“ na WhatsApp-u. Koje tačno, opet se ne zna. Bilo bi lepo da se ista funkcija pojavi u manjim WhatsApp grupama radi dodatne anonimnosti.

Izvor: Techradar

Facebook komentari: