WhatsApp Chat Lock: Tajna da vaši četovi budu još privatniji

WhatsApp uvodi potpuno novu funkciju privatnosti, koja je najavljena ranije ovog meseca, ali je bila dostupna samo za WhatsApp beta korisnike. 

PCPress.rs Image

Funkcija će omogućiti korisnicima da zaštite sve lične i poverljive razgovore

Ali sada je dostupna svima, pod nazivom WhatsApp Chat Lock funkcija. Prema zvaničnom saopštenju kompanije Meta, funkcija WhatsApp Chat Lock će sada biti dostupna svakom korisniku. Ova funkcija će omogućiti korisnicima da zaštite sve lične i poverljive razgovore. Takvim razgovorima se može pristupiti unošenjem lozinke uređaja, šablona, otiska prsta ili čak prepoznavanja lica.

Takođe, kada je WhatsApp Chat Lock omogućeno za određeni čet, on će biti premešten u drugi zaključan folder kojem se može pristupiti samo preko opcija za otključavanje uređaja. Takođe, kada zaključate čet, obaveštenja iz njega se više neće pojavljivati kako bi se osiguralo da su preduzete sve bezbednosne mere. Možete zaključati pojedinačni kao i svaki grupni čet. WhatsApp nije primenio nikakva ograničenja na novu funkciju za poboljšanje privatnosti. Hajde da pogledamo kako možete da podesite WhatsApp Chat Lock funkciju na svom uređaju. 

Pročitajte i:  WhatsApp na Androidu uskoro bi mogao omogućiti transkripciju glasovnih poruka 

Podesite WhatsApp Chat Lock

Otvorite WhatsApp i izaberite razgovor – pojedinačni ili grupni – koji želite da zaključate.

Sada idite na profil WhatsApp četa ili detalje grupe.

Nakon što se otvori stranica sa detaljima o kontaktu WhatsApp, pomerite se nadole i dobićete opciju „Lock Chat“.

Dodirnite „Lock Chat“, a zatim će od vas tražiti da unesete lozinku uređaja, otisak prsta ili bilo koju opciju zaključavanja koju imate na telefonu.

Jednom kada završite, vaš čet je zaključan i obezbeđen i niko ne može da ga otvori a da ne zna vašu lozinku ili ne koristi vaš otisak prsta.

Nakon što zaključate čet, moraćete da povučete na dole svoj WhatsApp početni ekran da biste dobili pristup zaključanim četovima. WhatsApp je upravo počeo da širi ovu funkciju širom sveta i u narednih nekoliko dana svi korisnici WhatsApp-a će imati pristup ovoj funkciji. Takođe, svakako potražite ažuriranja u App Store-u, tada ćete možda moći da dobijete ažuriranje kada i kada bude dostupno u vašoj zemlji.

Ova funkcija će definitivno biti od koristi svakom korisniku, jer jednostavno ne morate da zaključavate ceo WhatsApp da biste obezbedili samo jedan poverljivi čet.

Pročitajte i:  WhatsApp uvodi nove funkcije

Izvor: Digit

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: