Ikotek

WhatsApp testira zakačene poruke u grupi

WhatsApp nastavlja da razvija nove funkcije.

PCPress.rs Image

WhatsApp je počeo da testira funkciju koja će korisnicima pružiti mogućnost da naprave „kačenje“ na grupnom ćaskanju. Prema sadašnjem dizajnu zakačena poruka stoji na vrhu grupnog ćaskanja 30 dana. Pored toga, WhatsApp radi na novom biraču korisničkog imena za aplikaciju i funkciji koja će zaštititi privatnost korisnika prilikom pozivanja a prema detaljima koje deli alat za praćenje funkcija.

Sa novim ažuriranjem za Android korisnici preuzimaju na beta kanalu za testiranje i novu funkciju „zakačiti poruku“. Trenutno funkcija nije dostupna za sve korisnike. Dugim pritiskom na poruku korisnici mogu da izaberu novu opciju Pin koja će držati poruku na vrhu prozora za ćaskanje i činiti je lako dostupnom čak i kada su druge poruke poslate i primljene.

Dok kače poruku korisnici mogu da izaberu koliko dugo će pin trajati – 24 sata, 7 ili 30 dana. Korisnici mogu da otkače poruku sa vrha liste za ćaskanje u bilo kom trenutku nakon što je zakače.

Pročitajte i:  WhatsApp stvara novi interfejs

Ubrzo se očekuje novi birač na osnovu korisničkog imena. Ova funkcija je takođe trenutno u fazi testiranja. Prema ovoj funkciji korisnici mogu da odaberu korisničko ime koje će da dele sa drugima i potencijalno na ovaj način mogu da komuniciraju sa strancima bez razmene telefonskog broja.

Odabir korisničkog imena biće opcionalan, slova, brojevi i specijalni znakovi biće prihvaćeni. Svako korisničko ime će biti jedinstveno i čini se da će WhatsApp ponuditi opciju promene korisničkog imena. Za sada još uvek nije poznato kada će se ova funkcija zvanično pojaviti.

Izvor: gadgets360.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *