Top50 Glas publike

Windows 10 update: Rešenje za tri velika problema

Microsoft je objavio novo, opciono ažuriranje za Windows 10 verzije 1809, 1903 i 1909, a u pitanju je rešenje za veliki broj grešaka koje bitno utiču na korisničko iskustvo. Ovo je prvi update od kada je Microsoft objavio da će napraviti pauzu sa opcionim ažuriranjima zbog pandemije virusa korona.

PCPress.rs Image

Novi update za sve tri pomenute Windows 10 verzije najpre rešava problem zbog kojeg je  Magnifier u okviru Microsoft Excel-a prestao da radi, što je uticalo i na to da se program gasi, te zamrzava. U verzijama 1903 i 1909 se sanira i File Explorer problem, zbog kojeg pretraživanje fajlova skoro da nije bilo moguće. Ažuriranje za 1903 i 1909 rešava i problem koji je korisnicima zadavao najviše muka, a u pitanju je bug koji je Windows 10 uređaje sprečavao da se povežu na neku Wi-Fi mrežu kada se koristi (WWAN) LTE modem. Pored toga je rešen i problem zbog kojeg uređaji nisu bili u mogućnosti da detektuju Windows Hello kameru.

PCPress.rs Image

Da bi se preuzela nova ažuriranja potrebno je da se ode na Settings > Update & Security > Windows Update, te da se u okviru Optional updates available preuzme odgovarajući update.

Pročitajte i:  Da li je vreme da pređete na Windows 11, ako već niste

Izvor: CNet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,