Top50 Glas publike

Windows 10X već instaliran na MacBook-u

Iako novi Windows 10X operativni sistem još uvek nije zvanično objavljen, on je već instaliran na MacBook-u i Surface Go uređaju. Microsoft je objavio emulator za Windows 10X ranije u toku nedelje, a korisnici su već uspeli da ga instaliraju i da ga podešavaju na stvarnom hardveru.

windows 10 instalacija

Windows za uređaje sa dvostrukim ekranom

Ovaj novi operativni sistem iz Microsofta namenjen je uređajima sa dvostrukim ekranima, kažu iz kompanije. Jedan korisnik je već instalirao ovaj novi sistem na svom MacBook-u, međutim, računar je novi sistem jednostavno video kao jedan displej i podelio ga na pola. Zbog toga su se aplikacije pokretale sa obe strane, a čak se iz priloženog videlo i da podržava projektovanje na spoljne ekrane.

Od ostalih koji su pokušali da instaliraju novi Windows operativni sistem izdvaja se i korisnik koji ga je instalirao na Microsoft Surface Go uređaju. On je napisao kako je bilo izuzetno teško instalirati ga jer je još uvek u beta fazi, i da mogu da pokušaju sa njim samo oni koji izuzetno dobro poznaju PoweShell.

Pročitajte i:  Apple i Microsoft na udaru Australije

windows 10x instalacija

Zvanična objava tokom ove godine

Najavljeno je da Windows 10X izađe kasnije tokom ove godine, i to za uređaje sa dvostrukim ekranom. Biće preinstaliran na uređajima kao što je tablet Surface Neo, a na emulatorima je dat kako bi programeri mogli da pripreme svoje aplikacije i prilagode ih novom operativnom sistemu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,