BIZIT plus

Windows XP imao tajnu Mac temu

Microsoft je imao tajnu temu Windows XP zbog koje je Windows više ličio na Mac nego na sebe. Nedavno curenje izvornog koda za Windows XP otkrilo je rani izvorni kod za ovaj operativni sistem, kao i neke neobjavljene teme koje je kompanija stvorila tokom ranog razvoja u 2000. godini.

windows xp imao tajnu mac temu

Candy tema ličila na Aqua interfejs kod Apple-a

Prva tema na koju smo naišli nazvana je Candy, a uključuje dizajn koji podseća na Apple-ov Aqua interfejs koji je prvi put predstavljen na konferenciji Macworld 2000. godine. Iako je tema nepotpuna, dugme Start za Windows XP i različiti tasteri i elementi korisničkog interfejsa su jasno tematski predstavljeni na Aqua interfejsu.

Microsoft nikada nije objavio svoju temu Aqua za Windows XP, i shvatljivo je da je korišćena samo u ranom izvornom kodu za OS. Čini se da su programeru Windowsa temu koristili kao rezervisano mesto za izgradnju mehanizama tema za Windows XP. Sama tema opisana je za internu upotrebu. Microsoft je na kraju odlučio da ide sa temom Luna, u plavo-zelenoj boji koja je ovekovečila ovaj operativni sistem.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: