X je uveo mogućnost audio i video poziva

X je uveo još jednu mogućnost koju niko nije tražio.

PCPress.rs Image

Funkcija je automatski uključena

Sada korisnici mogu međusobno komunicirati putem audio i video poziva na platformi. Ipak ovo i nije iznenađenje. Izvršna direktorka, Linda Yaccarino ranije je najavila da će video pozivi stići na ovu društvenu platformu. Elon Musk, teži ka tome da aplikacija postane svestrana i pruži različite usluge i funkcionalnosti koje će zadovoljiti različite potrebe korisnika.

Nakon što korisnici otvore X, neke od njih će dočekati obaveštenje da su “dostupni audio i video pozivi” U tom obaveštenju se takođe nalazi uputstvo. Na osnovu tog uputstva korisnici mogu pregledati i kontrolisati ko može da ih poziva. Takođe, mogu videti na koji način mogu da izvrše promene u vezi ove funkcije.

Ove opcije se mogu pronaći u delu postavki za direktnu komunikaciju. Možete onemogućiti mogućnost pozivanja. Međutim, ako želite da je zadržite, možete izabrati da dozvolite pozive od proverenih korisnika, osoba iz vašeg imenika ili samo osoba koje pratite.

X nije bio efikasan u stvaranju bezbednog okruženja, posebno za manje zajednice. Zbog toga, mnogi ljudi radije neće koristili ovu novu funkciju. Takođe, napominje se da neće svi korisnici dobiti obaveštenje o ovoj novoj funkciji, iako je automatski uključena. Preporučuje se da korisnici provere da li je funkcija već dostupna pre nego što odluče da je koriste.

Pročitajte i:  X izgubio sudski spor protiv izraelske kompanije

Ipak ,možda će se ponovo razmatrati uvođenje ovih mogućnosti. Međutim, ako je ovo funkcija koja mora da postoji, bilo bi bolje omogućiti korisnicima da je sami aktiviraju, umesto da bude automatski uključena. Neki korisnici možda neće saznati za ovu mogućnost sve dok slučajni provokator ne odluči da ih pozove.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,