Data centri 2024

Xbox donosi nove funkcije za igre u Microsoft Edge

Ipak, neću se odreći Chrome-a, Xbox najavljuje da svima omiljena platforma za igre, Microsoft Edge, dobija niz novih funkcija koje daju prioritet integraciji igara u oblaku i personalizaciji za plavi pretraživač. Microsoft konstantno raste i poboljšava podršku za Xbox Cloud Gaming na više platformi i očigledno preduzima korake da optimizuje ovu uslugu na pretraživačima pružajući joj više funkcija za napredne igre.

PCPress.rs Image

Neki od dodataka uključuju personalizovanu početnu stranicu za igre koja omogućava lakši pristup biblioteci Xbox Cloud Gaming i ugrađeni režim efikasnosti koji smanjuje korišćenje resursa pretraživača kada se igra pokrene. Edge će takođe dobiti „Clariti Boost“ kako bi pomogao u poboljšanju vernosti igara koje se strimuju preko oblaka. Korisnici Edge-a takođe mogu da očekuju ugrađeni meni sa igrama zasnovanim na pretraživaču kao što su Microsoft Solitaire i Atari Asteroids.

Sama po sebi, ova najava ne zvuči baš uzbudljivo, ali postaje malo zanimljivija kada uzmete u obzir da korisnici Steam Deck-a trenutno moraju da prođu kroz instancu Microsoft Edge-a da bi pristupili Xbox Game Pass-u. U teoriji, ove promene bi trebalo da pomognu u poboljšanju performansi igranja u cloudu, ali se u velikoj meri osećaju kao kozmetičke promene u Microsoft-ovom pretraživaču.

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje Proteus Controller 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,