TrendMicro

Xiaomi bežični punjač sa velikim dometom

Induktivno bežično punjenje postoji već nekoliko godina i zgodno je što ne zahteva fizičko povezivanje punjača i uređaja koji se puni. Dovoljno je da se uređaj postavi na punjač i proces punjenja će biti pokrenut. Xiaomi je otišao još jedan korak dalje. Oni su napravili pravi bežični punjač koji ne zahteva čak ni da uređaj bude u njegovoj blizini, već je dovoljno da bude u radijusu od nekoliko metara od punjača. U praksi to znači da je dovoljno da telefon, tablet, zvučnik, ili pametni sat budu u istoj prostoriji sa punjačem kako bi se bežično napunili.

mi air charge technology

Tehnologija koja stoji iza ovog naziva se Mi Air Charge Technology. Xaomi za sada ne pominje nikakve detalje, ni specifikacije uređaja, sa kojim uređajima će biti kompatibilan, kao ni kada bi mogao da se nađe na tržištu.

Pročitajte i:  Novi problemi za Xiaomi u Indiji

Zna se da je u pitanju sistem sa punjenjem od 5 W, kao i da će biti u stanju da puni više uređaja odjednom. Navedeno je i da punjenje neće biti prekinuto ako je uređaj koji se puni zaklonjen nekim objektom u odnosu na punjač

Ovo nije prvi put da neko pominje prave bežične punjače. Još 2015. godine, Energous WattUp predstavio je sličan punjač, ali on nikad nije dospeo na tržište. S obzirom da je u pitanju korisna tehnologija, nadamo se da će Xiaomi uspeti da ga pretoči u komercijalan proizvod.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,