BIZIT plus

Ye se vraća na Twitter objavom „Shalom“

Kanye West, reper koji sada nosi ime Ye, objavio je svoje prve tvitove posle više od dve nedelje ćutanja. U nedelju je tvitovao da proveri da li njegov nalog radi. I to sa „Šalom“, pozdravom na hebrejskom.

PCPress.rs Image

Tvitovi označavaju povratak još jedne kontroverzne ličnosti na Twitter nakon akvizicije kompanije od strane Elona Muska. Izvršni milijarder rekao je u subotu da će vratiti nalog bivšeg predsednika Donalda Trumpa.

Za razliku od Trumpa, Ye nikada nije dobio potpunu zabranu sa Twittera. Umesto toga, kompanija je zaključala njegov nalog 10. oktobra na neodređeno vreme, nakon što je reper objavio brojne antisemitske primedbe koje su prerasle u preteće komentare i komentare mržnje na račun Jevreja.

Nije jasno kada je Twitter otključao njegov nalog. Musk je rekao krajem oktobra da ne stoji iza vraćanja Ye-ovog naloga. Kao odgovor na njegovo zaključavanje na Twitteru prošlog meseca, Ye je pristao da kupi konzervativnu platformu društvenih medija Parler.

Ye-ovi antisemitski ispadi doveli su do toga da su glavni komercijalni partneri sklopili ugovore sa reperom. Adidas je okončao svoje partnerstvo sa Ye prošlog meseca, dok su Gap i Foot Locker rekli da će ukloniti proizvode iz brenda repera Ieezi iz svojih prodavnica.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Izvor: cnbc

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,