Računari i Galaksija

YouTube Premium dobija nove AI funkcije kako bi privukao pretplatnike

YouTube nudi Premium pretplatnicima mogućnost da isprobaju dve nove AI funkcije na mobilnoj aplikaciji.

PCPress.rs Image

Zamolite AI da sažme video ili komentare za vas

Najimpresivnija od ove dve, jeste konverzacijska AI koja će odgovarati na pitanja o videu koji gledate, kao i preporučivati druge sadržaje. Na “kvalifikovanim videima”, videćete dugme “Ask” ispod imena kanala. Kada ga dodirnete, otvara se interfejs za razgovor gde možete početi razgovarati s njom. Možete postavljati bilo kakvo pitanje u vezi sa videom ili možete odabrati jedno od unapred postavljenih pitanja ako ne možete smisliti nijedno. Ova funkcija može sažeti video za vas ili preporučiti druge sadržaje.

Radi prilično dobro, međutim, imajte na umu da je ovo eksperimentalno stanje. Preporuke su uglavnom solidne. Konverzacijska AI trenutno je dostupna samo na YouTube aplikaciji na Androidu za korisnike iz Amerike starije od 18 godina. Oni koji su zainteresovani moraju brzo reagovati, jer će biti dostupna samo do 15. decembra.

Druga AI funkcija je summarizer komentara koji će razbijati “velike sekcije komentara” na mobilnim uređajima na pojedinačne teme. Neće biti široko rasprostranjena funkcija jer će biti ograničena na videozapise na engleskom jeziku.

Pročitajte i:  Apple aplikacije za Vision Pro 

Da biste pronašli ovu alatku, posetite komentare na videu. Videćete tab sa temama s ikonom zvezde na vrhu. Kada je otvorite, prikazaće se meni koji ističe sve trenutne diskusije.

Nije važno koliko je kanal popularan ili ima li video mnogo pregleda. Čini se da YouTube nasumično uvodi ovu alatku. Premium pretplatnici na Androidu i iOS-u imaju priliku da isprobaju summarizer do 5. decembra pre nego što ga YouTube ukloni.

Postoji i treća eksperimentalna funkcija: Playables. To je kolekcija od 30 igara na početnoj stranici YouTube-a koje možete igrati u bilo koje vreme; nije potrebno preuzimanje.

Naići ćete na njih na početnoj stranici ili meniju za istraživanje s leve strane kao zaseban unos. Biblioteka uglavnom sadrži puzzle ili lako dostupne igre. Imate klasični solitaire, Wordle knockoff nazvan Hurdle i Angry Birds, samo da navedemo neke. Ništa veliko, ali mogu biti zabavan način za gubljenje vremena.

Osim na mobilnim uređajima, Playables su dostupne i na desktopu. Igre će takođe biti dostupne određeno vreme, iako će trajati duže od AI alatki. Imate vremena do 28. marta 2024. godine da isprobate kolekciju pre nego što se utikač izvuče.

Pročitajte i:  Izvučeni dobitnici Giveaway-a za 3K pretplatnika na YouTube-u!

Nema reči o tome kada će sve ovo videti zvanično lansiranje.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *