YouTube testira novu funkciju „Stable Volume“ u svojim mobilnim aplikacijama

Neki korisnici YouTube-a će uskoro možda naići na novu funkciju koja će im pomoći da jačinu svojih video snimaka održe na doslednijem nivou. 

PCPress.rs Image

Funkcija će biti normalizator i kompresor koji ujednačava jačinu zvuka

Nakon što je korisnik Reddita otkrio podešavanje pod nazivom „Stable volume”, koje tek treba da bude objavljeno, YouTube je potvrdio da je eksperiment sada u fazi testiranja sa globalnim korisnicima.

Kao što naziv implicira, „Stable Volume“ treba da ujednači jačinu zvuka na YouTube video snimcima, od kojih neki mogu biti glasniji od drugih. Potražnja za nivelisanjem zvuka je nešto što drugi provajderi medija takođe nude već neko vreme, od pametnih televizora preko zvučnih sistema do medijskih plejera kao što je Roku, koji ima sopstvenu funkciju automatskog nivelisanja jačine zvuka koja cilja na glasne reklame, na primer.

YouTube nije najavio pokretanje funkcije Stable Volume, ali je nekoliko ljudi primetilo da se pojavljuje u njihovoj aplikaciji, uključujući YouTube kreatora M. Brandona Lija, sa kanala „This Is Tech Today“. U tvitu tokom vikenda, Li je spekulisao da bi ova funkcija „možda bila normalizator i kompresor koji ujednačava jačinu zvuka, tako da nema velikih skokova u jačini između video zapisa, pa čak i delova samog videa“, primetio je.

Pročitajte i:  Kako preuzeti YouTube videozapise na iPhone: Vodič korak po korak

YouTube je potvrdio nagađanja kreatora, napominjući da se ova funkcija za sada još uvek smatra testom.

„Trenutno testiramo novu funkciju kontrole slušanja na YouTube-u koja korisnicima omogućava konzistentniji zvuk prilikom gledanja video zapisa“, rekao je portparol YouTube-a za TechCrunch. „Eksperiment je globalan i na mobilnim uređajima“, dodali su.

Ako imate pristup funkciji stabilne jačine zvuka, ona će se pojaviti na stranici video podešavanja u aplikaciji YouTube.

Izvor: Techcrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: