QNAP Mikroprinc

YouTube testira video celine koje kreira veštačka inteligencija

Jedna od novijih YouTube funkcija je i ona koja omogućava da se video sadrži dele na poglavlja, što, kada su duži videi u pitanju, korisnicima olakšava da dođu do dela koji ih najviše interesuje. Bilo je zamišljeno da poglavlja dodaju samo kreatori, ali je sada na scenu stupio još jedan učesnik.

To što su poglavlja zavisila od ljudskog faktora značilo je da nisu svi videi bili jednako podeljeni, ali je nedavno otkriveno da Google planira da u ovaj proces umeša i veštačku inteligenciju. To znači da kreatori neće morati ručno da dele svoje snimke, već će AI sistem određivati gde se završava jedno, a gde počinje drugo poglavlje. Automatsko dodavanje poglavlja bi trebalo da doprinese boljoj preglednosti, budući da će svaki video biti podeljen na celine, te će korisnici moći lakše da se snalaze.

Pročitajte i:  Baby Shark: Najgledaniji YouTube video svih vremena i dalje napreduje

Ako se ima u vidu da se ovde radi o videima, a ne o stranicama teksta, biće zanimljivo da se vidi da li je novi AI sistem dovoljno „pametan“ da primeti trenutak u kojem se menja tema, te video baš tu rascepi na dve ili više celina.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
PC Press - Video konferencije

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.