BIZIT 2022

YouTube za iOS dobija picture-in-picture mod

YouTube u svoju iPhone aplikaciju donosi dugo očekivanu funkciju: Picture-in-Picture (PiP). Svi pretplatnici na Premium nalozima uskoro će imati pristup, a YouTube kaže da planira da omogući PiP za sve iOS korisnike u SAD-u.

PCPress.rs Image

Za sada samo korisnicima sa premium nalozima

Slika u slici omogućava korisnicima da gledaju YouTube video zapise u malom mini uređaju, istovremeno pregledavajući izvan aplikacije YouTube na svom mobilnom uređaju. Apple je doneo PiP na iPhone prošle godine kao deo iOS-a 14. Mnogo aplikacija za streaming video već podržava tu funkciju, uključujući Netflix, Twitch, Amazon Prime Video, Disney+ i Apple TV. Iako podržava PiP na Androidu od 2018. godine, YouTube je imao značajan zastoj na iOS-u do njegove promene koja nam sada stiže.

Neki korisnici iOS-a pronašli su zaobilazne načine gledanja YouTube-a putem PiP-a. Ponekad je radio putem YouTube web lokacije za mobilne uređaje, a neki ljudi su mu pristupili putem prečica. YouTube nije otkrio vremenski okvir za uvođenje PiP-a, ali na kraju ta zaobilazna rešenja više neće biti potrebna. Podrška za PiP u aplikaciji YouTube odavno je prošla i lepo je videti da neće biti samo za članove Premium, barem u SAD-u. Nadamo se da će se uskoro proširiti i na Evropu.

Pročitajte i:  YouTube uklanja video koji testira Teslinu beta verziju Full Self-Driving protiv prave dece

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: