Želite da promenite novi download tray u Google Chrome-u? Evo kako da vratite donju traku

U najnovijoj verziji Chrome-a, Google je pomerio traku za preuzimanje sa dna ekrana na desnu stranu address bar-a.

PCPress.rs Image

Možete vratiti na staro mesto svoja preuzimanja u Chrome-u

Slično kao kod Microsoft Edge-a, ikona za preuzimanje sadrži animirani prsten koji pokazuje napredak sa dugmetom koje automatski nestaje nakon što se završi.

Iako se nekima dopala promena, mnogi su bili zbunjeni i pitali se gde ode donja traka za preuzimanje. Ako želite da vratite stari izgled, postoji odličan trik koji vam omogućava da vratite traku za preuzimanje na dno.

1. Da biste vratili staru traku za preuzimanje Chrome-a, unesite „chrome://flags“ u traku za adresu i pritisnite enter.

2. Sada otkucajte ‘download bubble’  u traku za pretragu i Chrome će vam pokazati dve zastavice pod nazivom ‘Enable download bubble’ and ‘Enable download bubble V2’.

3. U padajućem meniju koji se pojavljuje na desnoj strani ‘Enable download bubble’, promenite vrednost iz „Default“ u „Disabled“.

4. Pritisnite dugme „Relaunch“ koje se pojavljuje u donjem desnom uglu aplikacije.

Pročitajte i:  Google Search gubi opciju keširanih stranica

Chrome će se sada ponovo pokrenuti i nova ikona za preuzimanje koja se pojavljuje desno od trake za adresu će nestati. Kada preuzmete bilo koji fajl, donja traka za preuzimanje će se pojaviti kao nekada.

Jedna stvar koju treba imati na umu je da su ove zastavice eksperimentalne i da bi ih Google mogao ukloniti u budućnosti, tako da ćete na kraju morati da se naviknete na novi meni za preuzimanje.

Izvor: Indianexpress

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,