Život u virtuelnom Lego akvarijumu

U Danskoj mogu da se pronađu najbolji Lego momenti, budući da je kompanija u ovoj zemlji otvorila Lego House još 2017. godine.

PCPress.rs Image

Tako je nova Lego kuća ispunjena jedinstvenim konceptima ove kompanije, a jedan od njih je i Fish Designer, koji omogućava posetiocima da naprave neku ribu od Lego elemenata, te je skeniraju, i puste u virtuelni akvarijum koji se nalazi u ovom prostoru. Tako će se u izmišljenim vodenim prostorima naći sve ono što bar malo liči na ribu, budući da, iako tako ne izgleda, uopšte nije lako napraviti nešto riboliko od ponuđenih Lego elemenata.

PCPress.rs Image

U stvaranju Lego riba mogu da se koriste kocke najrazličitijih boja, koje se potom skeniraju u 2D varijanti, budući da skener beleži samo veličinu i boju elemenata. Pošto je model skeniran, korisnik može da izabere oči i usta, a kako bi riba izgledala kao živo biće koje gleda i diše. Pošto se pusti  u akvarijum, riba pliva, igra, jede, te beži od ajkula, tako da se može reći da nečiji proizvod mašte u tom trenutku počinje da živi sopstveni život. Ipak, kompanija nema nameru da neki sličan proizvod prilagodi za kućnu upotrebu, iako je metoda skeniranja uključivana u neke prethodne proizvode. Pošto se pusti

Pročitajte i:  Remek-delo: Lego kocke u muzičkom spotu

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,