BIZIT 23

Zoom-ova nova opcija sastanka može učiniti video pozive zanimljivijim

Zoom je objavio novu funkciju za besplatne naloge koja smešta do 25 ljudi u istu virtuelnu sobu, poput gledališta, učionice ili sale za sastanke.

PCPress.rs Image

Nova funkcija je dostupna za besplatne naloge

Nova Zoom funkcija podudara se sa Microsoft Teams Together Mode, koji je objavljen u julu, a na Skype je stigao u decembru, koristeći AI segmentaciju da stavi učesnike u virtuelnu sobu sa istom pozadinom. Microsoft je tvrdio da će, kako se rad na daljinu nastavlja, ova funkcija pomoći da se smanji umor od video sastanaka i učini da se sastanci osećaju stvarnije. Zoom je najavio Immersive Views u oktobru. Dobra vest za ljubitelje Zoom-a je da je Immersive View dostupan za sve besplatne i pojedinačne Pro naloge pomoću aplikacije Zoom, verzije 5.6.3 ili novije na macOS-u ili Windows-u. Takođe se može omogućiti putem web portala za druge tipove računa. Međutim, nije podržana u mobilnoj verziji aplikacije.

Zoom-ov Immersive View može da primi do 25 učesnika u istoj zajedničkoj sceni, dok režim Teams Together može da primi do 49 ljudi. Da bi koristio Immersive Views, domaćin treba da započne sastanak ili vebinar i klikne Immersive View iza ikone u gornjem desnom uglu ekrana. Zoom može automatski dodati maksimum učesnika ili domaćin može ručno dodati ili ukloniti učesnike sa scene. Svi učesnici preko broja 25, prikazuju se u thumbnail strip-u na vrhu scene. Zoom preporučuje View Gallery za veće sastanke. Zoom je obezbedio nekoliko scena koje domaćini mogu da koriste, ali korisnici mogu i da postave svoje.

Pročitajte i:  Najnovije ažuriranje za Android Auto: Stižu Zoom i WebEx pozivi

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: ,