BIZIT plus

РНИДС доделио средства 4ПИ за 26 пројеката

PCPress.rs ImageКао и претходне године, Регистар националног интернет домена Србије (РНИДС) доделио је бесповратна средства за пројекте који су у складу са општим циљевима и делатностима Фондације. У Дому интернет домена Србије, 3. октобра, промовисано је 26 пројеката који су добили финансијску подршку РНИДС-а на Конкурсу за Програм подршке пројектима популаризације Интернета за 2011. (скраћено: 4ПИ).

Комисија РНИДС-а је од 191 пријављеног пројекта за 4ПИ, одлучила да 6.000.000 динара распореди на 26 изабраних пројеката. Међу подржаним пројектима највећи број чине интернет сајтови и портали за образовне, научне и друге потребе, а заступљени су и едукативни и издавачки пројекти у “реалном свету” везани за област Интернета. Приликом одлучивања о додели средстава, Комисија РНИДС-а је узела у обзир превасходно допринос пројекта у развоју Интернета и телекомуникација, као и трошкове који се односе на област деловања РНИДС-а, и те ставке је у одабраним пројектима и подржала. Индиректни трошкови нису узети у обзир, а ниједан од пројеката одабраних за финансирање није добио пун тражени износ.

Pročitajte i:  Dan Univerzalne prihvatljivosti (UA Day 2024) biće održan u Beogradu

 

О резултатима Конкурса за 4ПИ говорили су чланови Комисије РНИДС-а Петар Кочовић и Зоран Станојевић. Носиоцима изабраних пројеката плакете и уговоре уручио је Ненад Маринковић, директор РНИДС-а, а у име награђених захвалио се Оливер Суботић.

 

4ПИ 2011. имао је као циљеве промовисање употребе Интернета као јавног добра, доступног и потребног свим грађанима Србије и повећање обима корисног интернет садржаја на српском језику и језицима националних мањина. За бесповратна средстава из 4ПИ могла су да конкуришу сва правна лица или предузетници са седиштем на територији Републике Србије и сва физичка лица са пребивалиштем на територији Републике Србије, која испуњавају прописане опште и посебне услове. Предложени пројекти морали су да буду у складу са општим циљевима и делатностима РНИДС-а и “Стратегијом развоја информационог друштва у Републици Србији”.

 

ДETAЉНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: www.rnids.rs

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,