Top50 Glas publike

Adidas poslao materijale u svemir

Adidas je jedna od najnovijih kompanija koja je u svemir poslala materijale na naučno proučavanje. Naime, oni su uz pomoća NASA-e i SpaceX kompanije poslali materijale za patike, kako bi bili testirani na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

adidas u svemiru

Testiranje u ime nauke

Kako je u saopštenju rečeno, Adidas je poslao desetine peleta koji se ugrađuju u đonove njihovih patika, kako bi bili testirani u mikrogravitacionom polju na Međunarodnoj svemirskoj stanici. SpaceX je ovaj projekat lansirano u 23.50 ET sa Floride. Poslato je ukupno oko 2,000 kilograma tereta. Ovo nije prvi put da komercijalne kompanije šalju svoje proizvode i materijale. Do sada su NASA i SpaceX više puta sarađivale po tom pitanju.

Postavlja se pitanje šta Adidas ovim želi da pokaže, da zaista želi da bude siguran da pravi patike vrhunskog kvaliteta za profesionalne sportiste, ili je sve samo marketinški trik kako bi se privukla pažnja za njihove ovosezonske patike “Space Race” u vrednosti od 180 dolara. Ovo nije prvi put da neko to radi u komercijalne svrhe. Budweiser je 2015. godine svemirskoj stanici poslao seme ječma, jer je želela da stvori “prvo pivo na Marsu“. Takođe je i Nickelodeon imao sličnu kampanju u julu 2019. godine.

Pročitajte i:  Starlink ima preko milion pretplatnika

Za sada jedino ostaje poznato da Adidas ne sme i neće koristiti logo i ime NASA na svojim patikama, kao i to da će sa rezultatima testiranja u svemiru izaći u javnost onda kada sve bude bilo spremno. Koristiće samo logo i ime svog partnera na ovom projektu, a to je IIS Nacionalna laboratorija.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,