PC Press - Telefoni, leto 2020

AI pobedio vrhunski Dota 2 e-sport tim

Igrači u vrhunskim esport timovima koji igraju naslove poput Dota 2 su doslovno majstori svog zanata. Milioni ljudi prate njihove mečeve samo da bi videli kako se neki od najboljih igrača na svetu bave gejmingom. Jedan takav tim, OG, osvojio je Valve 2018 International, ali nije mogao da osvoji gala meč best-of-three protiv OpenAI Five.

AI je pobedio pet igrača iz OG veteranskog Dota 2 tima. To je uspeo da uradi oslanjajući se na agresivne i nekonvencionalne strategije koje su uključivale instant oživljavanja za heroje u ranim fazama i biranjem dragocenih heroja. OG se dobro borio jer je prvi krug trajao više od 30 minuta, ali na kraju je ipak pobedila veštačka inteligencija. OpenAI, o kom smo ranije već pisali, je pokazao da veštačka inteligencija ne samo da može da igra podjednako dobro kao ljudski igrači, već i da uči iz njihovih stilova igranja.

OpenAI sada dozvoljava ljudima da isprobaju svoje sposobnosti protiv mašine. Zainteresovani koji žele šansu da izazovu AI u co-op-u i u drugim modovima mogu da se registruju između 18. aprila i 22. aprila. Ako ništa drugo, rezultat meča protiv OG-a treba da bude dovoljni indikator da se mašina – ne šali.

Pročitajte i:  Microsoft Flight Simulator: Najprodavanija igra na Steam-u

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,