Web-robot pobedio neke od najboljih Dota 2 igrača

Na Dota 2 turniru koji organizuje Valve, tvorac platforme Steam, OpenAI bot uspeo je da pobedi neke od najboljih igrača na svetu. Tokom turnira igrače je sačekalo iznenađenje tokom kojeg je predstavljen web-robot, čije se funkcionisanje zasniva na veštačkoj inteligenciji, proizvod startup-a iza kojeg stoji Elon Musk.

PCPress.rs Image

Osnovni koncept igre Dota 2 je relativno jednostavan – takmiče se dva tima, radiant i dire, a svaki ima po pet igrača. Igrači biraju po jednog iz velike ponude likova, od kojih svaki ima specijalne sposobnosti i moći, te ulogu u timu. Svaki tim ima ancienta, svoju bazu, a cilj igre je da tim odbrani svog ancienta, te uništiti protivničkog.

OpenAI inžinjeri kažu da je web robot za dve nedelje naučio dovoljno da bi mogao da pobedi neke od najboljih igrača, te dodaju da ovaj bot ne liči ni na jednog drugog protiv kojeg su igrači ikada imali priliku da igraju. Nije programiran da razume pravila Dota igre, samo mu je bilo dozvoljeno da neograničeno igra 1v1 partije protiv samog sebe, te je dobijao informacije o tome kad igra dobro, a kad loše.

Pročitajte i:  Svetska internet konferencija 2021 (WIC) održana u Vudženu- učestvovao i Ilon Mask

Web robot je imao priliku da igra i protiv profesionalnog gejmera Danylo “Dendi” Ishutina, koji nije izašao kao pobednik iz ovog okršaja. Nakon meča “Dendi” je istakao da bot funkcioniše donekle kao ljudski igrač, a odnekle kao nešto potpuno drugačije.

Izvor: ubergizmo.com

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,