BIZIT plus

Akcije Twitter- a porasle su za više od 29% nakon što je Elon Musk preuzeo 9% udela u kompaniji

Elon Musk je kupio ogroman udeo u Twitter -u koji ga čini najvećim spoljnim akcionarom u akcijama društvenih medija, nedugo nakon što je kritikovao kompaniju zbog, kako je rekao, neuspeha da se pridržava načela slobode govora. Musk poseduje udeo od 9,2 odsto u kompaniji vredan 2,89 milijardi dolara, na osnovu zaključne cene Twitter – a u petak.

PCPress.rs Image

Rast akcija, uz potencijalno preuzimanje?

Kupovina dolazi manje od dve nedelje nakon što je Musk kritikovao kompaniju, anketirajući ljude na Twitter – u o tome da li se pridržava principa slobode govora. „S obzirom na to da Twitter služi kao de fakto javni gradski trg, nepoštivanje principa slobode govora suštinski podriva demokratiju“, napisao je Mask na Twitteru. “Šta treba učiniti?”

Krajem prošlog meseca, Musk je takođe rekao da razmišlja o izgradnji nove platforme društvenih medija.

Iako je klasifikovan kao pasivni ulog, investitori su licitirali više za akcije u pogledu šanse da bi to moglo dovesti do nečeg više. Akcije Twitter – a su juče popodne porasle za više od 29 odsto.

Pročitajte i:  Tesla okončava sudski spor nakon tragične nesreće Modela X u kojoj je stradao inženjer iz Apple-a

Musk je čest korisnik Twitter – a i ima više od 80 miliona pratilaca na platformi.

  • Musk poseduje 73.486.938 akcija Twitter – a, što predstavlja pasivni udeo od 9,2 odsto u kompaniji, navodi se u podnesku Komisije za hartije od vrednosti 13G objavljenom u ponedeljak.
  • Udeo je vredan 2,89 milijardi dolara, na osnovu zaključne cene Twitter – a u petak.
  • Kupovina Muska dolazi manje od dve nedelje nakon što je Musk kritikovao kompaniju, anketirajući ljude na Twiter – u o tome da li se Twitter pridržava principa slobode govora.

Izvor: CNBC

Facebook komentari: