ASUS Zenbook

Amazon ima novi tablet koji košta duplo manje od najjeftinijeg iPad-a

Amazon je predstavio novi, redizajnirani Fire HD 10 tablet, čija cena kreće od 150 dolara. Strategija pozicioniranja tableta na tržištu ove gigantske kompanije vrlo je jednostavna – prodaje tablete jeftino i zarađuje novac kada korisnici iskoriste te tablete da kupuju digitalnu robu, poput filmova, knjiga, muzike na Amazonu. Ovaj tablet naravno, služi za sve nabrojano. Ima svoju fioku sa Amazonovim aplikacijama za video, muziku i ostalo.PCPress.rs Image

U sebi sadrži osmojezgarni procesor koji radi na 2 GHz i podržava 2 GB RAM-a. Amazon tvrdi da novi procesor čini ovaj tablet 30 procenata bržim od prošlog modela. Sa dostupnošću krajem oktobra moći će da se nađe u dve verzije – sa 32GB i 64GB unutrašnjeg skladišta. Ovaj sa više memorije biće i malo skuplji, pa će njegova cena biti 190 dolara. Ukoliko vam to ne bude dovoljno, uvek možete da dodate do 512GB dodatnog prostora putem microSD kartice. Takođe, ovi tableti imaju podršku za Dolby Amtos tehnologiju i WiFi 802.11ac povezivanje.

Amazon Fire HD 10

Amazon tvrdi da novi tablet ima bateriju za do 12 sati rada. Dodat je i USB-C. I pored toga, dolaziće sa sporim punjačem koji će uređaj puniti za 4 sata. Duplo jači punjač moraće da se dokupi, a Fire OS, kako se zove operativni sistem na kojem rade ovi tableti dobio je i jednu interesantnu funkciju: opciju slike u slici, tako da korisnici sada mogu da gledaju video dok surfuju internetom, na primer.

Pročitajte i:  Apple razvija iPad Pro sa bežičnim punjenjem

Trenutno se može naći u pretprodaji, a biće u prodaji od 30. oktobra.

Izvor: Engadget, CNBC 

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , ,