Top50 Glas publike

Amazon najavio naočare i prsten sa Alexa podrškom

Virtuelni asistent Alexa se već uselio u svaki dom, te svaku sobu u koju su ga korisnici pustili, a kompanija Amazon polako kreće u osvajanje još jedne oblasti: lica i prste onih koji su spremni da Alexa-u izvedu i na ulicu.

PCPress.rs Image

Radi se o tome da je kompanija najavila Echo Framesnaočare koje dolaze sa ugrađenom Alexa-om. Iako bi novi proizvod mogao da se protumači kao konkurencija za Google Glass, Amazon-ove naočare nemaju kameru, a nedostaje im i displej, već samo mikrofon i mali zvučnik. Tako će korisnici moći da asistenta upotrebe svaki put kada im je potreban odgovor na neko pitanje, te podsetnik na važne događaje, a zvučnik je ugrađen tako da zvuk emituje direktno u uho korisnika, i da ne ometa one koji se nađu u okruženju. Pored toga tu je i Echo Loop, titanijumski prsten u koji se izgovaraju komande za asistenta, koji takođe ima mikrofon i zvučnike, ali i mali motor uz pomoć kojeg prsten vibrira svaki put kada asistent ima obaveštenje za korisnika.

Pročitajte i:  Amazon masovno otpušta softverske inženjere

PCPress.rs Image

Loop i Frames se za sada opisuju kao eksperimentalni proizvodi, te kompanija planira da proizvede ograničeni broj jedinica koje će poslužiti da se testira funkcionalnost, ali i potražnja na tržištu.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,