Top50 Glas publike

Američka vojska spremna za sajber-rat

PCPress.rs ImageZamenik američkog sekretara odbrane, Vilijam, Lin, izjavio je kako će Ministarstvo odbrane uskoro usvojiti novu strategiju sajber-bezbednosti. Time se nedvosmisleno priznaje da sajber-svet postaje nova zvanična ratna zona. Nova strategija naziva se Cyber 3.0 i cilj joj je odbrana vladinih mrežnih sistema na način koji se ne razlikuje mnogo od odbrane zemlje od napada s kopna, mora ili iz vazduha.

„Da bismo sačuvali nacionalnu bezbednost danas i u budućnosti, naša vojska mora biti sposobna na ovom novom polju“, izjavio je Lin. „Cyber 3.0 predstavlja važnu prekretnicu našeg ministarstva. Sajber-odbrana nije vojna misija i blisko ćemo sarađivati s javnim i privatnim sektorom kako bi naše mreže bile bezbedne.“

On dalje navodi kako su sajber-napadi postali učestaliji poslednjih nekoliko godina i da američka vojska nije zabrinuta samo zbog vojnih i vladinih mreža. On ističe kako dolazi do krađa intelektualnog vlasništva, krađa novca s računa, trgovinskih manipulacija, što sve zajedno podriva američku konkurentnost na globalnom tržištu.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Microsoft kreira nove borbene naočare za američku vojsku
SBB

Tagovi: , ,