BIZIT plus

Android developeri će dobijati više novca od prodaje, pod jednim uslovom

Nije tajna da se Google bori da podstakne primenu Androida na bilo kom uređaju koji nije telefon.

PCPress.rs Image

Više novca za developere, ukoliko programi podržavaju tablete i satove

Dobija Samsungovu pomoć u preispitivanju Wear OS-a, na primer, godinama stagnirajućeg udela na tržištu. Ipak, tehnološki pionir može imati jednostavno rešenje: dajte programerima finansijski podsticaj da podrže druge platforme. Ars Technica primećuje da Google započinje međunarodno predstavljanje Play Media Experience programa, koji smanjuje udeo kompanije u prihodima od aplikacije PlayStore na 15 procenata, ako Android programeri podržavaju audiovizuelna iskustva na čitavom nizu platformi, uključujući tablete, satove i pametne TV uređaje.

Ako programer želi veći prihod, mora da podržava sve platforme u datoj kategoriji. Proizvođač video aplikacija mora da se integriše sa Android TV, Google TV i Google Cast. Kreator audio aplikacija mora da podržava Wear OS, Android Auto, Android TV i Google Cast, dok proizvođač aplikacija za čitanje mora da optimizuje za tablete i Entertainment Space iskustvo. Programeri takođe moraju da imaju najmanje 100.000 aktivnih mesečnih instaliranja na Google Play-u, kao i „jaku“ ocenu u prodavnici.

Pročitajte i:  Apple News Plus je spreman za rad van mreže 

Nije jasno koliko će dobro funkcionisati ovaj mehanizam. Ars je istakao da Google ima nedoslednu podršku platformi u sopstvenim aplikacijama, a kamoli među nezavisnim timovima. Microsoft takođe nije imao puno sreće da plati programerima da pišu Windows Phone aplikacije. Program bi mogao da uspe, ako kompanija već ima veliku potražnju za svojim Android aplikacijama.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: