Apple dodaje štedni račun na Apple karticu

Uskoro će korisnici Apple kartice moći da otvore „novi štedni račun sa visokim prinosom“. Postoji samo jedan problem: Apple neće reći koju kamatnu stopu nudi. Takođe ne postoji određeni vremenski okvir kada potrošači mogu da pristupe ovim štednim računima.

PCPress.rs Image

Apple se kreće u fintech sa Apple karticom, na kojoj je partner sa Goldman Sachs-om. Kao jednu od njegovih pogodnosti, korisnici kartica dobijaju Daily Cash, Apple-ov poseban brend na svetskim nagradama za povraćaj novca, za svoje kupovine. Obećanje ovog štednog računa sa „visokim prinosom“ je da vlasnici kartica mogu da polažu svoj dnevni keš na njega „bez naknada, bez minimalnih depozita i bez zahteva za minimalno stanje“, kaže kompanija.

Ovo nije prvi štedni račun koji nudi tehnološka kompanija – PayPal je nedavno dodao štedni račun sa godišnjim prinosom od 2,45 posto (API), a Robinhood je testirao slične karakteristike. Apple, koji takođe nudi usluge kupovine sada, plaćanje kasnije, izgleda da je odlučio da takmičenje sa tehnološkim kompanijama nije dovoljno. Takođe želi da se takmiči sa bankama. Naravno, banke vam uglavnom govore kolike su kamate na njihovim štednim računima.

Pročitajte i:  Amerika tuži Apple

Svako ko ima račun takođe može deponovati sredstva na novi štedni račun sa povezanog bankovnog računa ili sa svog postojećeg Apple Cash stanja. Kada se podesi, sav primljeni Daily Cash će automatski biti deponovan u njega, iako korisnici to mogu promeniti da ga stave direktno na Apple Cash karticu u aplikaciji Wallet.

Povrat novca na Apple karticu iznosi 1 procenat za većinu kupovina, 2 procenta kada koristite Apple Pay i 3 procenta kada kupujete od Apple-a ili nekih njegovih partnera, kao što su Uber, Nike ili T-Mobile

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,