Apple planira fleksibilne baterije za iPhone

Dok će iPhone modeli za 2018. godinu doneti unapređenja hardvera u odnosu na prethodne modele, te veću Plus varijantu, veruje se da Apple radi na nekim većim poboljšanjima koja bi trebalo da se pojave u sledećih par godina, uključujući i promene koje se tiču baterija.

PCPress.rs Image

Patent kompanije Apple koji je nedavno otkriven, a nosi naslov „Flexible battery structure,“ ukazuje na to da stručnjaci rade na novom tipu baterije koji podrazumeva brojna poboljšanja. Nesumnjivo je da bi glavna prednost fleksibilne baterije mogao da bude poboljšani dizajn uređaja u čijem se sklopu bude našla, te bi, a o tome se već neko vreme spekuliše, i sam iPhone mogao da postane fleksibilniji.

Tako su već mogle da se čuju glasine da Apple radi na konceptu savitljivog ekrana, a fleksibilna baterija bi mogla bitno da utiče na razvijanje ove tehnologije. Analitičari pretpostavljaju da bi savitljivi iPhone mogao da ugleda svetlost dana već 2019, ili 2020. godine, a i drugi proizvođači, uključujući i Samsung, planiraju slične modele koji bi mogli da se pojave u isto vreme.

Pročitajte i:  Samsung udvostručuje ulaganje u čipove u Teksasu

PCPress.rs Image

Fleksibilna baterija bi mogla da omogući i bolju iskorišćenost prostora unutar uređaja, budući da takve baterije ne bi imale tradicionalni oblik, te bi mogle da se prilagođavaju količini i obliku prostora koji je dostupan. Tako bi iPhone moga da dobije izdržljiviju bateriju, a u slučaju da se ova ideja materijalizuje kako je planirano.

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,