10 najboljih (i najgorih) IT prvoaprilskih šala

Prvi april je tradicionalno dan kada IT industrija koristi priliku da se našali ali i testira granice poverenja svojih korisnika. Kao i svake godine, sve veće kompanije mesecima unapred planiraju kampanju koja će skrenuti pažnju na njihov brend. Predstavljamo vam neke od najbolji provaprilskih šala.

PCPress.rs Image

Prvoaprilske šale su veoma popularne u svetu, a poslednjih godina je trend da najveće kompanije ulažu u reklamne spotove koji promovišu neverovatne proizvode na koje fanovi tih brendove redovno nasednu. Iako nisu sve šale zabavne, ipak se svake godine mogu izdvojiti biseri koji često mogu predstavljati i svojevrsno testiranje publike na nove ideje. Predstavljamo vam 10 najboljih prvoaprilskih šala 2018. godine. Aprililili!

Lexus po DNK meri

Da li želite da imate automobil koji najbolje govori o vama? Uz pomoć DNK uzorka Lexus će napraviti automobil koji je bukvalno stvoren za vas. Kratkovidi ste? Šoferšajbna će imati vašu dioptriju a sedište će biti tako dizajnirano da odgovara vašoj visini a ukoliko ste alergični na neke materijale i to će se znati iz DNK analize. Za kraj vam ostaje samo da uključite automobil lizanjem volana, jer zašto da ne?

Reklama za DNK automobil stiže u saradnji dve kompanije 23andMe i Lexus. Kao što možete da pogodite, Lexus se bavi automobilima a 23andMe je zadužena za genetski inženjering. Ako ste se ponadali da ćete na ovaj način naručivati automobile, moraćete da se strpite bar do sledećeg 1. aprila. Verujemo da ćemo tada saznati kako napreduje ova tehnologija.

Amazon šalje pisce na vrata

Koliko bi bilo sjajno kad bi mogli da poručite knjigu a nakon toga i zakažete dolazak autora na vaša vrata? Amazon smatra da je ovo sjajna ideja, pa tako možete da poručite iz bilo kog dela planete na primer bestseler “Baš vam hvala” i da zatražite da vam Marko Vidojković dođe na vrata kako bi vam čitao odlomke. I dok su neke ideje zaista duhovite, u ovom slučaju Amazon se nije ni potrudio previše, već se zadovoljio promovisanjem ideje da “autori stižu na vaš prag”, samo što je video to prikazao bukvalno. Možda nije toliko smešno, ali zato nije ni efektno (video je do sada skupio čak 1000 pregleda).

Pročitajte i:  Kompanija Google protestuje u Kaliforniji

Biranje akcenata u TV programu

Niste razumeli pola filma Zona Zamfirova? Lokalni akcenti vam ne idu od ruke? Aktivirajte VOD servis gde možete da menjate akcenat TV programa u realnom vremenu! Ovo bi bilo sjajno rešenje za naš region gde postoji bar 5 aktivnih jezika, a o lokalnim akcentima da ne pričamo. 

Britanski VOD servis BritBox patentirao je upravo ovaj servis pod nazivom Iterp-Brit koji omogućava američkih gledaocima da prebace dijaloge sa britanskog na američki akcenat. Moramo priznati da su rezultati fantastični i da bismo rado platili za lokalnu srpsko-hrvatsko-bosansko-crnogorsku verziju jer se ovako ništa ne razumemo, a titlovi nekad nisu dovoljni.

Kursevi za apokalipsu

PCPress.rs Image

Kursevi su odličan način za usvajanje novih znanja i veština, i baš zato su oni najbolji način da se pripremite za apokalipsu. Ako je verovati Elonu Musku, bliži se dan kada će roboti zavladati svetom, pa je dobra ideja pripremiti se na vreme. Najveća australijska kompanija za online kurseve, courses.com.au, osmislila je programe koji će vam omogućiti da spremni dočekate sudnji dan.

Upišite kurs Diploma iz ljudskog preživljavanja (SKYN37) kako biste stekli veštine kao što su potraga za hranom, skrivanje, prepoznavanje neprijatelja i kreiranje skloništa. Cena kursa je sitnica, 6,5 Bitcoina ili 12 organskih krompira. Nakon završetka kursa bićete sertifikovani stručnjaci za poslove “Specijalita za bezbednost bunkera”, “Stručnjak za nabavku goriva” ili “Specijalista za detekciju botova”. Čini se da ova poslednja profesija može da bude prilično korisna.

Revolucionarna Google tastatura

Svake godine Google na 1. april predstavlja revolucionarne proizvode koji deluju izuzetno realistično i logično. Tako su ove godine predstavili novi način korišćenja tastature za azijska tržišta – Gboard. Kao što znate malo je komplikovanije korišćenje tastature na ovaj način jer postoji mnogo više simbola od mesta na tastaturi. Zato je Google stvorio novi softver koji omogućava da praktično pišete lokalna slova “crtanjem” istih po tastaturi. Očekujemo sledećeg 1. aprila ovakvo rešenje za ćirilicu. 

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Čokoladna maska za telefon

Ovo je definitivno najslađa maska koju ste ikad videli. Šta više, toliko je slatka da ćete poželeti da je pojedete kad je vidite. Kompanija Tech21 predstavila je svoj čokoladni zaštitni proizvod koji će se pobrinuti da svaki pad ili udarac telefona bude iskustvo jednako lomljenju reda omiljene čokolade. Kada vam maska dosadi, uvek je možete pojesti ili poslati kompaniji natrag da vam pretopi u neki drugi model. Ostaje misterija kako su uspeli da kreiraju čokoladu koja se ne topi u rukama. 

LEGO usisivač

PCPress.rs Image

Koliko puta vam se desilo da nagazite na LEGO kockicu i uz bolnu grimasu konstatujete da biste voleli da postoji način da one budu skupljene (a da vi to ne morate da radite)? Saosećajući se sa bolom svojih fanova, danski kockasti gigant je predstavio specijalizovani usisivač VacuSORT. Ovaj sjajni kućni aparat u stanju je da usisa kockice i razvrsta ih po bojama i obliku, dok u isto vreme usisava prašinu!

Ovaj izuzetni proizvod je sigurno san mnogih roditelja i njihove lenje dece, a jedini problem je što – ovaj proizvod (još uvek) ne postoji. Ostaje vam samo da nastavite da po mraku gazite po kockicama uz proklinjanje i pretnje proizvođaču možda i najbolje igračke na svetu. Šteta što je ovo samo još jedan aprililili proizvod zar ne?

Detektor poslovne konverzacije

Logitech je kompanija poznata po brojnim tehničkim uređajima koji pomažu u rešavanju svakodnevnih izazova na poslu. I dok su njihovi miševi jedni od najboljih, ako radite u kancelariji svakako ćete najviše ceniti njihov Detektor poslovne konverzacije. Sada kada imate poslovni online sastanak možete slobodno da pričate normalno, a softver će se pobrinuti da poslovni partner čuje najbolje poslovne fraze.

Pročitajte i:  Google je predstavio procesor za data centre i novi AI čip

Business Speak Detection (ili skraćeno BS Detection) pomoćiće vam da lakše komunicirate na način na koji to od vas očekuju šefovi. Sada će vam reči poput “proaktivno” biti uvek pri ruci, ukoliko želite da impresionirate poslovne partnere svojim poslovnim vokabularom. Online biznis komunikacija više nikad neće biti ista. 

Daljinske čarape

Ukoliko želite da se u opustite dok gledate svoj omiljeni TV program i da u isto vreme jedete masne grickalite bez straha od prljanja Rocu ima rešenje. Rešenje su naravno čarape-daljinski upravljač koje omogućavaju da bez po muke pokretima stopala upravljate programom koji gledate. Streaming Socks su neizostavni gedžet za sve vlasnike smart televizora jer višestruko olakšavaju ono dosadno ukucavanje putem daljinca.

Čarape funkcionišu tako što mašete stopalima u programiranim oblicima kako biste išli kroz menije i birali šta da gledate. Kako obične čarape pored modnog dela imaju i grejnu funkciju, ove pametne čarape dolaze sa sistemom za grejanje. To nije sve, kako ne biste nikad izgubili ove sjajne čarape, ugrađen je i lokator kako biste uvek znali gde je ona leva koju stalno gubite. Naravno, e-čarape se mogu prati u mašini, mada se preporučuje ručno pranje zbog finoće materijala i mogućnosti skupljanja.

Nanoboti u službi gejminga

Ukoliko želite da budete najbolji gejmer pored odličnog hardvera potrebni su vam i refleksi koji se stiču beskonačnim igranjem i usavršavanjem veština. Ukoliko ste ipak antitalenat ili jednostavno nemate vremena, možda bi bilo dobro da razmislite o Razer Project Venom V2 dodatku. Reč je o svojevrsnom Asterix napitku koji vam pruža neverovatne reflekse i konentraciju u okršaju sa najboljim igračima sveta. Svaka paralela sa dopingom je slučajna, dok je činjenica da se napitak promoviše na 1. april čista slučajnost. Možda bi ipak bilo bolje da se oslonite na svoje znanje i vrhunski hardver?

 

Pogledajte i: Kako postaviti video nadzor – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,