AT&T uvodi nova pravila o korišćenju interneta

Kompanija za pružanje usluga korišćenja interneta AT&T, koja je jedna od najvećih u Sjedinjenim Američkim Državama, rešila je da od četvrtka uvede nova pravila i ukine ograničenja na korišćenje njihovog širokopojasnog interneta. Razlog za ovakvu odluku je sve veći broj ljudi koji radi od kuće, zbog širenja Korona virusa.

at&t uveo nova pravila

Odustaju od prekoračenja upotrebe interneta

Novo pravilo po kom neće biti prekoračenja interneta, već će svi moći neometano da koriste internet, bez obzira na to koji paket koristili, najviše će doprineti korisnicima koji su morali da doplaćuju po 10 dolara na svakih 50 GB prekoračenja. Ovo će dobro doći svim korisnicima čije su kompanije rešile da ih pošalju da rade od kuće, kako bi se sprečilo širenje novog COVID-19 virusa.

Ranije u toku dana, grupa od 17 američkih senatora poslala je pismo glavnim rukovodiocima osam internet provajdera, uključujući i AT&T, Comcast, T-Mobile i Verizon, gde zahtevaju da se obustavi ograničenje širokopojasnog interneta, sve dok traje kriza izazvana Korona virusom.

Pročitajte i:  AT&T podiže cene  

Samo u poslednjih par sati, registrovano je više od 1,000 novih zaraženih širom sveta. Grad Njujork je odlučio da zatvori Brodvej, njihovu glavnu turističku atrakciju, i da uvede vanredne mere. Otkazane su i NBA i NHL liga, ali i brojni sajmovi poput SXSW, Facebook F8 konferencija, Google I/O događaj. Takođe je otkazan E3 sajam video igara. Twitter je uveo rigorozne mere, a za njim je krenula i kompanija Snapchat savetujući zaposlene da rade od kuće. Microsoft i Amazon su uveli određene mere opreza u svojim kancelarjima, dok je kompanija Alphabet poslala sve svoje zaposlene da rade od kuće, na prostoru Severne Amerike.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,