Apple povlači opciju za nadogradnju na HomeKit?

Apple je očigledno uklonio opciju za nadogradnju na novu HomeKit arhitekturu na uređajima koji koriste iOS 16.2. Promena prati više izveštaja o problemima i problemima sa aplikacijom Home nakon instaliranja nadogradnje.

PCPress.rs Image

Nova arhitektura aplikacije Home bila je jedna od ključnih karakteristika iOS-a 16.2, a Apple je tvrdio da bi nadogradnja bila „pouzdanija i efikasnija“. Sada, MacRumors je otkrio da aplikacija Home u iOS-u 16.2 više ne nudi opciju nadogradnje na novu arhitekturu u okviru postavki aplikacije Home.

Nova arhitektura je prvi put predstavljena u iOS 16.2 beta još u oktobru kao opciona nadogradnja pre javnog objavljivanja iOS 16.2 13. decembra. I beta i javno izdanje zahtevali su Apple uređaji prijavljeni na iCloud da bi koristili najnovije verzije iOS-a, macOS-a i tvOS-a. Nadogradnja se ne dešava automatski kada je iOS 16.2 instaliran na telefonu, već zahteva ručni proces preko aplikacije Home.

Ažuriranje je izazvalo probleme

Korisnici Reddita koji su preuzeli opcionu nadogradnju pre njenog uklanjanja prijavili su probleme kao što je aplikacija koja pokreće druge članove sa Home naloga i ne može da ih ponovo doda. Korisnici na MacRumors forumu su prijavili da ne mogu da pozovu korisnike da dele Home, HomeKit‌ uređaji su zaglavljeni i prikazuju status „ažuriranja“, a neki dodaci u potpunosti nestaju iz aplikacije Home. Korisnici koji su već izvršili nadogradnju ne mogu da se vrate na prethodnu verziju aplikacije.

Pročitajte i:  Apple otpušta preko 700 zaposlenih

Apple nije dao izjavu o tome zašto je nadogradnja povučena ili kada bismo mogli očekivati da se vrati.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,