ePlaneta

Apple – nove opcije obezbeđenja podataka

Apple Inc planira da omogući korisnicima da sigurnije zaključavaju fotografije i beleške uskladištene na iCloud servisu i zahtevaju bezbednosni ključ kada se prijavljuju sa novog uređaja.

PCPress.rs Image

Predstojeće opcije, zajedno sa još jednom bezbednosnom merom za Appleov iMessage program za ćaskanje, posebno su usmerene na poznate ličnosti, novinare, aktiviste, političare i druge visokoprofilisane pojedince koji su na velikoj meti hakera, saopštila je kompanija.

Proizvođač iPhone-a je rekao da, iako nije bio svestan kršenja iCloud servera ili iMessage razmena, pokušaji hakovanja se povećavaju.

Korisnici u SAD će moći da aktiviraju besplatnu naprednu zaštitu podataka za iCloud skladište do kraja godine. Kada je uključen, Apple ne može pomoći korisnicima da oporave fotografije, beleške, glasovne beleške i oko 20 drugih vrsta podataka ako zaborave svoju lozinku. Sledeće godine će se proširiti širom sveta.

Očekuje se da će opcija da se za pristup Apple nalogu zahteva priključenje sigurnosne fob-a na novi uređaj da se pojavi sledeće godine. Rival Alphabet Inc  Google već podržava takve hardverske ključeve, koji su sertifikovani od strane industrijskog tela FIDO i koštaju oko 25 dolara.

Pročitajte i:  Nvidia je najvrednija kompanija na svetu 

Na iMessage-u, razgovori između korisnika koji omoguće novu verifikaciju kontakt ključa sledeće godine bi dobijali automatska upozorenja o neprepoznatim uređajima koji potencijalno njuškaju na razmeni. Korisnici mogu ručno da potvrde da je njihova komunikacija bezbedna tako što će upariti sigurnosne kodove. Usluge bezbednog ćaskanja kao što je Signal nude uporedive funkcije.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,