Računari i Galaksija

WhatsApp radi na “view once” porukama 

U novembru 2020, WhatsApp je konačno dodao preko potrebnu funkciju privatnosti: poruke koje nestaju.

PCPress.rs Image

Ne možete ni da napravite snimak ekrana

Iako je prvobitno ograničen na samo jednu opciju (nestaje nakon 7 dana), WhatsApp je kasnije proširio funkciju kako bi omogućio i poruke koje nestaju nakon 24 sata ili 90 dana. Sada, prema WABetaInfo, kompanija radi na ekstremnoj verziji poruke koja nestaje – poruke koja se može pogledati samo jednom pre nego što nestane, i za pošiljaoca i za primaoca. Nova funkcija se može naći u najnovijoj beta verziji WhatsApp-a za Android, verzija 2.22.25.20.

Kada pošaljete takvu poruku, primalac ne može da deli ili prosledi poruku. Vredi napomenuti da WhatsApp već ima ovu funkciju za fotografije i video zapise; sada se proširuje na tekstualne poruke. Kada pošaljete jednokratnu fotografiju ili video, osoba sa druge strane ne može da napravi snimak ekrana; verovatno će ista funkcionalnost biti omogućena i za poruke koje se prikazuju jednom.

Za fotografije i video zapise, funkcija jednokratnog pregleda je omogućena odabirom fotografije ili video zapisa za slanje, a zatim dodirom na zaokruženu ikonu „1“ na desnoj strani upita za natpis. Za tekstualne poruke, trenutno postoji posebna ikona dugmeta za slanje sa dodatnim katancem, mada se dizajn može promeniti kada funkcija izađe iz beta verzije.

Pročitajte i:  WhatsApp radi na funkciji 'omiljeni kontakti' koja će vam omogućiti brzo obavljanje poziva

Izvor: Mashable

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: