Apple radi na rešavanju problema pregrevanja iPhone-a 15

Kompanija je krivicu svalila na bag u iOS-u 17 i određene aplikacije trećih strana.

PCPress.rs Image

Bag će biti rešen ažuriranjem softvera

Apple je priznao ono što su mnogi kupci primetili tokom protekle nedelje: iPhone 15 i 15 Pro postaju dosta topliji u određenim situacijama. Kompanija je navela da su pozadinska aktivnost, bag u iOS 17 i aplikacije trećih strana uzroci problema. Apple je dodao da će uskoro biti dostupno ažuriranje softvera i određene ispravke.

“Identifikovali smo nekoliko stvari koji mogu biti uzrok tome da se iPhone greje više nego obično”, izjavio je portparol kompanije. “Uređaj može da biti topliji tokom prvih nekoliko dana nakon rada više aktivnih procesa u pozadini. Takođe, pronašli smo bag u iOS 17 koji utiče na neke korisnike i koji će biti rešen ažuriranjem softvera. Još jedan problem uključuje nedavne nadogradnje aplikacija trećih strana koje uzrokuju preopterećenje sistema. Radimo sa programerima tih aplikacija na ispravkama koje se trenutno primenjuju.”

Aplikacije koje su pomenute uključuju Uber, Instagram i Asphalt 9. Meta je već objavila ispravku za Instagram, pa bi trebalo da proverite da li imate najnoviju verziju. Problem pregrevanja može biti ograničen na određene situacije i kombinacije aplikacija, jer nisu svi korisnici prijavili ovaj problem.

Pročitajte i:  Apple traži rešenje da spreči naknadu za programere

Jedna stvar koja definitivno ne uzrokuje problem jeste titanijumska konstrukcija. Apple je naveo da dizajn zapravo omogućuje bolje raspršivanje toplote u odnosu na prethodne modele sa konstrukcijom od nerđajućeg čelika. Takođe, kompanija navodi da problem nije direktno povezan sa njihovim A17 Pro čipom i da nadolazeće rešenje neće narušiti trenutne performanse.

Na kraju, problem nije ni povezan sa brzim punjačima, jer je iPhone 15 u potpunosti usklađen sa USB-C PD i ima ugrađenu zaštitu protiv oštećenja od pregrevanja. Dakle, korisnici koji su doživeli ovaj problem, treba da budu strpljivi jer ispravka stiže uskoro.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,