Cove

Asus-ovi tablet računari plene pažnju na CES-u 2011

PCPress.rs ImagePredsednik Jonney Shih je predstavio javnosti paletu inovativnih tablet računara namenjenih kućnim, ali i poslovnim korisnicima

Asus je najavio četiri nova tablet računara namenjena najširem krugu korisnika — Eee Pad Slider, Eee Pad Transformer, Eee Pad MeMO i Eee Slate EP121. Novi modeli su dostupni u tri veličine ekrana, a korisnici će moći da se prema svojim potrebama opredele za operativni sistem Windows 7 Home Premium ili Google Android.

Moderno tržište zahteva tablet računare koji se mogu lako izboriti sa zahtevnom multimedijom, koja uključuje HD video, ali i igre. Pored toga, od vitalne važnosti su opcije za povezivanje i kompatibilnost sa različitim standardima i programima kao što je Adobe Flash. Ukratko, postoji potražnja za tablet uređajima koji omogućavaju jednostavno korišćenje i kreiranje raznih sadržaja, bez obzira na to da li je u pitanju poslovna, obrazovna ili zabavna primena. To je upravo ono što novi računari Asus Eee Pad i Eee Slate donose, kao što je i prikazano na CES-u 2011.

PCPress.rs ImageAsus Eee Pad Slider

Za korisnike koji žele najbolje od onoga što nude i tablet i tradicionalni laptop, kao stvoren je Eee Pad Slider. Ovaj uređaj, pored 10,1“ IPS ekrana osetljivog na dodir, ima i kliznu QWERTY tastaturu, koja omogućava udobno i brzo kucanje u svakom trenutku i na svakom mestu. Pokreće ga NVIDIA Tegra 2, najnapredniji mobilni sistem koji uključuje procesor sa dva jezgra i NVIDIA GeForce GPU, što obezbeđuje do sada neviđeno iskustvo na mobilnim uređajima.

Pročitajte i:  Microsoft će obaveštavati korisnike da uskoro prestaje podrška za Windows 8.1

Eee Pad Slider ima dve kamere, jednu na prednjoj (1,2 Mp) i jednu na zadnjoj  strani (5 Mp), pa su video komunikacija i fotografisanje jednostavniji nego ikad. Uz sve to, operativni sistem Android 3.0 omogućava lako deljenje slika sa prijateljima, bilo e-mail-om, bilo preko društvenih mreža. Intuitivni interfejs omogućava jednostavnu i potpunu kontrolu preko kapacitivnog ekrana osetljivog na dodir, što uz opcioni 3G čini Slider idealnim uređajem za mobilne profesionalce.

PCPress.rs ImageAsus Eee Pad Transformer

Tanak i lagan, sa ekranom osetljivim na dodir dijagonale 10,1“, svestrani Eee Pad Transformer je savršen izbor za korisnike koji žele da uživaju u multimediji u pokretu, ali ne žele da se odreknu jednostavnog pristupa internetu i e-mail-u. Posebno prilagođeni korisnički interfejs omogućava lako korišćenje brojnih mogućnosti operativnog sistema Android 3.0, a NVIDIA Tegra 2 obezbeđuje potpunu podršku za Adobe Flash, glatku reprodukciju HD videa i igranje u pokretu.

Opcioni „docking station“ pretvara Transformer u punokrvni notebook sa QWERTY tastaturom i produženom autonomijom koja traje i do 16 sati. Kao i Slider, Transformer ima prednju (1,2 Mp) i zadnju (5 Mp) kameru. Eee Pad Transformer donosi još jednu značajnu novinu, a to je mini-HDMI priključak, pomoću kog se lako može povezati sa velikim monitorom ili TV-om, i prikazati video pune HD rezolucije.

Pročitajte i:  Intel razvija simulacioni softver za borbena vozila

PCPress.rs ImageAsus Eee Pad MeMo

Eee Pad MeMO je kompaktan tablet računar koji pruža maksimalnu mobilnost uz zadržavanje visokih performansi. Sa ekranom osetljivim na dodir dijagonale 7,1“, dovoljno je mali da može stati u džep jakne, a istovremeno dovoljno veliki za komforno hvatanje beleški priloženom olovkom. Platforma Android 3.0 nudi veliki izbor korisnog i zabavnog softvera, uz punu podršku multimediji – zahvaljujući Micro HDMI priključku, MeMo se može povezati na televizor radi uživanja u punoj HD video reprodukciji.

PCPress.rs ImageAsus Eee Slate EP121

Eee Slate EP121 je dizajniran za korisnike koji traže prenosiv uređaj sposoban da bez problema pokreće standardne poslovne aplikacije, paralelno sa drugim zahtevnim programima. Pokreće ga procesor Intel Core i5 sa dva jezgra, a za prikaz slike je zadužen ekran sa LED pozadinskim osvetljenjem, dijagonale 12,1“, rezolucije 1280×800 piksela i ugla gledanja od čak 178 stepeni. Sve ovo čini Eee Slate EP121 savršenim uređajem za produktivan rad i multimedijalnu zabavu.

Windows 7 Home Premium obezbeđuje punu kompatibilnost sa širokim spektrom popularnih aplikacija kojima se može upravljati na više načina. Kapacitivni ekran osetljiv na dodir trenutno reaguje na dodir prsta, olakšavajući svakodnevni rad, a priloženu olovku možete koristiti ukoliko želite precizniju kontrolu zadavanja komandi. Pored tastature na ekranu, na Eee Slate možete povezati i eksternu Bluetooth tastaturu.

Pročitajte i:  Zlonamerni PyPI paket otvara backdoor na Windows, Linux i Mac računarima

Eee Slate je dostupan u varijantama sa SSD-om kapaciteta 32 GB ili 64 GB (proširivo preko SDXC), i ima do 4 GB DDR3 memorije. Svi modeli imaju 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 3.0, kameru (2 Mp), dva USB 2.0 priključka za povezivanje standardnih periferijskih uređaja, kao i mini-HDMI za povezivanje sa eksternim ekranima velike dijagonale.

Asus Eee Slate EP121 je jedan od osam Asus-ovih proizvoda koji su dobili CES 2011 nagradu za inovaciju.

Asus na CES-u 2011
Najnovije informacije o Asus-ovim proizvodima na ovogodišnjem CES-u možete naći ovde.

Za više detalja o ovim proizvodima posetite http://www.techinstyle.tv

Izvor: Asus

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,