Plazma

Osavremenjene Fujitsu LIFEBOOK i ESPRIMO linije računara

PCPress.rs ImageTestiranjem samo jednog modela prenosivog ili desktop računara, kupac sada može da se uveri da li je kompletna linija Fujitsu proizvoda kompatibilna sa njegovim okruženjem.

U novoj generaciji proizvoda Fujitsu je unapredio pristup dizajnu desktop i prenosivih računara usredsredivši se na obezbeđivanje ušteda u vremenu i novcu kroz kompletan životni ciklus proizvoda. Bazirana je na najnovijoj, drugoj generaciji Intel Core™ familiji procesora sa novom Intelovom 32-nanometarskom mikroarhitekturom koja donosi impresivan skok u pogledu energetski efikasnih performansi – nedavno predstavljenoj na sajmu CES.

Osavremenjeni ESPRIMO desktop-PC i LIFEBOOK prenosivi računari su prvi predstavnici novog Fujitsuovog koncepta „prave familije“ (true family), koji korisnicima obezbeđuje uštede u održavanju, testiranju i evaluaciji proizvoda.

 Kompanije, tipično, pre kupovine moraju da sagledaju i ocene svaki PC i „laptop“ model računara kako bi se osigurale da je kompatibilan sa njihovim postojećim poslovanjem, dok koncept „prave familije“ podrazumeva korišćenje identičnih ključnih komponenti u Fujitsu sistemima, uključujući matične ploče, BIOS, prednju ploču sa priključcima, napajanje električnom energijom i slike softvera. Iz ugla korisnika to upravo znači da testiranjem samo jednog modela kupac može da se uveri da je kompletna linija proizvoda kompatibilna sa njegovim okruženjem.

Pročitajte i:  Intel razvija simulacioni softver za borbena vozila

Prve linije Fujitsu PC računara koje nude ovaj koncept su nove ESPRIMO P900 i ESPRIMO E900 serije, dok u segmentu prenosivih računara LIFEBOOK E751 i LIFEBOOK S751 imaju iste ključne komponente.

Nova LIFEBOOK linija donosi i nekoliko novih karakteristika dizajna koje dodaju vrednost sistemu, poput „0-Watt“ AC strujnog adaptera koji ne troši struju kada je u „off“ režimu, ili anti-bakterijske tastature koja sprečava prenošenje klica između korisnika prenosivog računara. Nova pogodnost u većini novih modela je i „USB Charge“ režim, koji omogućava da LIFEBOOK puni druge prenosive uređaje poput mobilnih telefona, čak i kada je isključen.

Uz novu liniju LIFEBOOK prenosivih računara, Fujitsu je portfolio proširio prema širem dijapazonu potreba korisnika. Na primer, novi LIFEBOOK P701 ima 12-inčni ekran, čime je popunjen dosadašnji jaz između 14-inčnog LIFEBOOK S751 i 10,1-inčnog modela LIFEBOOK T580.

Novi ESPRIMO PC računari su tihi kao šapat nakon potpunog eliminisanja potrošnje struje u režimu kada sistem ne radi (off mode), u svojim „0-Watt“ PC računarima, Fujitsu je u ESPRIMO PC liniji otklonio još jedno ekološko breme: buku. Novi “0-Watt” ESPRIMO E900 i ESPRIMO P900 Zero Noise modeli imaju potpuno nečujan rad u režimu kada se odvijaju samo pozadinski procesi, kao i u režimu regularnog kancelarijskog rada. Treći novi ESPRIMO model je Q900, koji ima dva USB 3.0 interfejsa, što omogućava 12 puta brži prenos podataka nego USB 2.0 interfejsom. Uprkos njegovim visokim performansama, ESPRIMO Q900 je energetski najefikasniji PC .

Pročitajte i:  Šestojezgarni procesori su sada popularniji od četvorojezgarnih čipova na Steam-u

www.ts.fujitsu.com/lifebook

www.ts.fujitsu.com/esprimo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,