BIZIT plus

Bill Gates: ChatGPT je trenutno najvažnija inovacija

Unapređenja u veštačkoj inteligenciji su „najvažnija“ inovacija u ovom trenutku, rekao je Bill Gates.

PCPress.rs Image

„Ovo će promeniti naš svet“

Primene generativne veštačke inteligencije poput ChatGPT-a mogle bi da poboljšaju efikasnost u kancelariji, sastavljanju faktura i pisama, rekao je Gates. “Već uveliko imate najave od Microsoft-a i Google-a, koji se takmiče u implementaciji AI tehnologije.”

Microsoft je najavio da će njegov pretraživač Bing delimično koristiti ChatGPT AI tehnologiju. Google takođe je nedavno najavio Bard, svog ChatGPT konkurenta.

Gates je suosnivao Microsoft 1975. godine i vodio kompaniju više od dve decenije, pre nego što je 2000.godine otišao sa mesta generalnog direktora. „Ja sam pristrasan“, našalio se Gates, napominjući da je ostao konsultant u Microsoft-u za otprilike 2 biliona dolara.

Optimizacije koje AI može da ponudi za čitanje i pisanje, rekao je Gates, imaće „ogromni uticaj“. Najveći uticaj biće u oblasti zdravstvene zaštite i obrazovanja, rekao je Gates. AI može poboljšati efikasnost i značajno poboljšati rezultate.

„Najlakši način da se to razume je da je veštačka inteligencija veoma dobra u prepoznavanju govora i vizuelnog prepoznavanja, ali u suštini ne mogu da čitaju tekst“, rekao je Gates. Drugim rečima, tradicionalne AI platforme zapravo nisu mogle da obrađuju jezik koji su koristile. Međutim, nove platforme, kao što je ChatGPT sposobne su za obuku, poboljšanje i čitanje i pisanje koristeći nova znanja.

Pročitajte i:  ChatGPT i saveti za lakši život: Bot ima granice

Gates je istakao aplikacije u okviru obrade teksta i kancelarijskih zadataka kao optimalne buduće aplikacije za platforme prirodnog jezika kao što je ChatGPT.

Gates je ukazao na hipotetičku integraciju sa Microsoft Teams-om, napominjući da bi veštačka inteligencija mogla da prati razgovor kako bi proizvela relevantne informacije na osnovu sastanka.

„Napredak u narednih nekoliko godina kako bi ove stvari bile još bolje biće ogroman”, rekao je Gates.

Izvor: CNBC

Facebook komentari: