Zebra

Banka Intesa kupila deo kreditnog portfolija ProCredit banke

Pred sam kraj 2017. godine, ProCredit banka ustupila je deo kreditnog portfolija Banka Intesi. Klijentima ProCredit banke koji imaju otvorene kreditne partije je stigao dopis u kome se navodi da će svoje obaveze po osnovu svojih zaduženja nadalje plaćati Banka Intesi. U saopštenju je rečeno da se uslovi kredita neće menjati.

Iako je deo kreditnog portfolija ustupila drugoj banci, tekući računi ipak nisu deo tog ustupka. Svi računi koji su otvoreni u ProCredit banci su aktivni i dalje, kao i proizvodi koji su vezani za te račune poput kartica i dozvoljenog minusa. Odluka ProCredit banke kojom kredite ustupa Banka Intesi, doneta je na osnovu želje da svoje dosadašnje klijente uputi na banku koja ima razvijenu poslovnu mrežu, ali i usluge kojima će u budućnosti moći na najbolji način da odgovori na sve njihove potrebe. ProCredit banka će ubuduće svoje poslovanje usmeravati na razvoj malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednih proizvođača u Srbiji.

Inače, protekla godina se završila znatnim ukrupnjavanjem banaka, pa je tako Expobank kupila Marfin Banku, Vojvođanska banka je pripojena OTP banci, Direktna banka je kupila Piraeus banku, Alfa banku je preuzela Aik banka, a kredite je kupila Societe Generale banka.

Pročitajte i:  Intervju: ProCredit - izbalansirana bankarska priča

Izvor: N1 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,