BIZIT plus

BIZIT 2023: Od CRM-a preko e-faktura do ERP-a

Blok posvećen poslovnom softveru je nastavljen interesantnim i raznovrsnim predavanjima koja su se doticala upotrebe i prakse u različitim domenima: ERP, CRM, e-fakture, POS rešenja.

PCPress.rs Image
Igor Jovanovski, suosnivač i CEO kompanije Kameleon Solutions

„Upravljanje marketing troškovima u CRM-u“ je tema o kojoj je govorio suosnivač i CEO kompanije Kameleon Solutions, Igor Jovanovski. On je govorio o kompaniji Kameleon Solutions, kao i naprednim alatima koji omogućavaju kontrolu nad marketing troškovima, kao što su Datorama i Salesforce CRM. Kameleon Solutions je osnovan 2018. godine, ima 40 zaposlenih, 5 kancelarija u regionu i Africi, kao i 106 Salesforce sertifikata, budući da poslovanje bazira upravo na Salesforce rešenjima. Datorama je alatka koja može da prati sve digitalne kanale, kao i oglašavanje na različitim kanalima, sa prikazom performansi kampanje, ali i svakog kanala ponaosob. Još ozbiljniji alat je Salesforce CRM koji donosi neverovatan niz alata za CRM, ROI, narudžbine, sve vrste statistika i izveštaja vezanih za kupce.

PCPress.rs Image
Emin Devlić, Sales Manager kompanije Unimaze

Nakon njega, na scenu je stupio Sales Manager kompanije Unimaze, Emin Devlić. On je govorio o e-fakturama i novom digitalnom poslovnom pejzažu koji je došao s njima. Imajući u vidu koliko su važna potraživanja i naplate, jasno je da se radi o jednoj od ključnih komponenti ukupne digitalne transformacije i jednoj od najznačajnijih promena u poslovanju u proteklom periodu. Unimaze je u stanju da komunicira direktno sa ERP-om i da kreira PDF račune korišćenjem AI-ja, komunicira sa mobilnom aplikacijom ili portalom, kao i da obrađuje XML/EDI račune i tabele, koje barataju podacima o transportu i carini, katalogu proizvoda i standardnim obrascima računa. Osim toga, Unimaze obezbeđuje vezu na Peppol, globalnu mrežu za razmenu e-dokumenata. To je posebno značajno za kompanije koje posluju sa inostranstvom, budući da je omogućena laka i jednostavna razmena e-dokumenata. Na ovaj način se poslovanje firme u potpunosti digitalizuje i nema gubljenja dokumenata, manuelnog unosa podataka, nedoumica ko je primio ili odobrio dokument, budući da je reč o transparentnom i sveobuhvatnom rešenju.

PCPress.rs Image
Dejan Kontić, direktor prodaje, Datalab SR

Dejan Kontić, direktor prodaje u kompaniji Datalab SR je održao predavanje pod nazivom „Kako se kalio ERP?“ na primeru kompanije Aluroll. Aluroll je firma koja je rasla od male porodične radnje do velike kompanije, sa proizvodnjom na tri lokacije, sa širokim asortimanom proizvodnje, prodaje ugradnje i servisa industrijskih i komercijalnih proizvoda (vrata, roletni, stolarije, kapija…) te se logično u jednom momentu pojavila potreba za implementacijom ERP-a, gde je izbor pao na Datalab Pantheon, koji ima oko 2000 implementacija u Srbiji. Dvojac je opisao na koji je način uveden ERP korak po korak, od analize zahteva, preko tehničke postavke, implementacije, programiranja i obuke korisnika, do testiranja i puštanja u rad, dodatnih zahteva i njihove realizacije, te održavanja i podrške. Obojica su istakli da je ključ uspeha bila obostrana saradnja i partnerski pristup.

PCPress.rs Image
Ivan Novaković, osnivač kompanije INOCOM

Ivan Novaković, osnivač kompanije INOCOM je govorio na temu „Integrisana softverska podrška na prodajnom mestu – InoPOS“. Opisao je potrebe jednog običnog prodajnog mesta i kompleksnost zahteva na koje mora da se odgovori u današnje vreme. Stoga je ključ u jednostavnosti, budući da su mnogi korisnici ophrvani raznim potrebama na koje moraju da odgovore. InoPOS je napredni elektronski sistem za izdavanje računa, sa jednostavnom instalacijom, brz i lak za korišćenje, sa ugrađenim sistemom izveštaja, koji se lako skalira. Ivan je dao veliki broj konkretnih primera na koje načine je upravljanje kasom pojednostavljeno korišćenjem ovog softvera i nekoliko režima rada, od standardne prodavnice do ugostiteljskih objekata, operatera, uvida u stanje na računima, automatskoe nivelacije cena, kucanja više računa istovremeno, evidentiranja prometa za kasniju jedinstvenu isplatu, podršku za više štampača, više gostiju za istim stolom i tako dalje, što InoPOS čini potpunim rešenjem za elektronske fakture.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  ASW Inženjering uvodi budućnost poslovanja kroz AI ERP sistem – asw:dominus