TrendMicro

“Briga” za kreatore: OnlyFans i nova golotinja

Mnogo se prašine diglo oko novih OnlyFans poslovnih planova, budući da je platforma koja je slavu stekla provokativnim erotskim sadržajima, planira da eliminiše one kreatore koji su joj doneli bogatstvo.

PCPress.rs Image

Eliminacija naravno nije potpuna – na platformi će moći da ostanu svio oni koji se budu prilagodili novim pravilima. Uglavnom se radi o seksualnim radnicima, zahvaljujući kojima se platforma i razvila. Upravo je u tome problem – javnost je burno reagovala nakon što je OnlyFans objavio da će od 1. oktobra banovati „eksplicitne seksualne sadržaje“, jer se tako ostavljaju na cedilu oni uz pomoć kojih je kompanija stekla značajne sume novca.

Nova pravila zabranjuju eksplicitne fotografije i video snimke, a u tu kategoriju ne spadaju samo oni sadržaji koji promovišu nepoželjno ponašanje, već i oni koji su uobičajeni na mnogim erotskim i porno sajtovima. Jasno je da su smišljena da umire vlasnike platformi za online plaćanje, koji ne žele da sarađuju sa onima koji su previše slobodni u odnosu prema telu i seksu. Problem je i u tome što su nove odredbe seksističke, pa će ubuduće objektivizovanje ženskih kreatora donekle biti dozvoljeno, dok će za muške važiti druge smernice.

Pročitajte i:  Twitter alternative za Musk-averse

Seksualni radnici, koji su ovim promenama najviše pogođeni, već raspravljaju o migraciji na druge platforme. Ovo nije prvi put da se neka kompanija obogatila na njihov račun, d bi ih potom proglasila nepoželjnima – slično se desilo i na Tumblru, koji je seksualne sadržaje zabranio nakon što je po njima postao poznat.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,