BIZIT plus

Britanska potražnja od trilion dolara za globalnim tehnološkim talentima

Velika Britanija je zabeležila pedesetostruko povećanje vrednosti svog tehnološkog sektora tokom protekle decenije, ali će morati da nastavi da dovodi ljude ako želi da raste više.

PCPress.rs Image

Ujedinjeno Kraljevstvo je u borbi za tehnološke talente vrednoj trilion dolara, navodi se u novom izveštaju. I dok je London i dalje najpopularnija destinacija u Velikoj Britaniji za globalnu radnu snagu, glavni gradovi nacije, Edinburg, Kardif i Belfast, pokazuju se popularnim među osnivačima i višim rukovodiocima iz celog sveta.

Trendovi zapošljavanja i finansiranja pojavili su se u Tech Nation Global Talent Visa Izveštaju 2022, sprovedenom da se ispita uticaj Tech Nation Visa, ponuđene stranim državljanima koji žele da se presele u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi izgradili ili razvili svoje tehnološke poslove i karijere.

Tech Nation Visa odobrena od strane Ministarstva unutrašnjih poslova je dizajnirana da privuče talente u britanski digitalni tehnološki sektor iz celog sveta nudeći brzu, isplativu pomoć pri imigraciji.

Očekuje se da će start-up i proširenja preduzeća u Velikoj Britaniji biti procenjena na preko 1,3 triliona dolara u narednoj godini, kaže on, što je više od 53,6 milijardi dolara pre 10 godina. Takođe se očekuje da će ovaj sektor prikupiti 50 milijardi američkih dolara investicija rizičnog kapitala, u odnosu na 1,9 milijardi dolara u 2012. godini, i zaposliti preko pet miliona stanovnika Velike Britanije.

Izvor: Technologymagazine

Facebook komentari: