BIZIT 2022

Bubble Cup 9: prijavi se i ti na međunarodno takmičenje u programiranju za srednjoškolce i studente

Razvojni centar Microsoft-a u Srbiji poziva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se do kraja marta prijave na deveto međunarodno takmičenje u programiranju – Bubble Cup 9

MDCS_ BubbleCup2016

Bubble Cup je takmičenje u programiraju i rešavanju algoritamskih zadataka, osmišljeno 2008. godine od strane Razvojnog centra Microsoft-a u Srbiji, sa željom da privuče talentovane mlade programere iz regiona, popularizuje programiranje među mladima, i promoviše timski rad. Tokom devet godina održavanja, takmičenje se razvilo u prestižni internacionalni događaj, u kojem se do sada nadmetalo više od 3000 učesnika.

Takmičenje Bubble Cup sprovodi se u dve faze: 1. faza – dve online runde i 2. faza – finale u Beogradu. Nakon registracije koja je otvorena tokom marta 2016. godine, na internet portalu http://www.bubblecup.org/ organizuju se dve online runde – prva od 1. do 25. aprila, i druga od 1. do 25. maja 2016. godine. Najbolji timovi studenata i srednjoškolaca, prema unapred definisanim kriterijumima, postaju finalisti ovog takmičenja.

Značaj koji Bubble Cup ima u programerskoj zajednici potvrđuje i činjenica da je reč o jednom od retkih takmičenja koje najboljim učesnicima može da obezbedi znanja potrebna za zaposlenje u najvećim svetskim kompanijama.

Pročitajte i:  Microsoft i Amazon obustavili planove za izgradnju data centara u Irskoj

Bubble Cup takmicenje 1

„Jedan od ciljeva Razvojnog centra kompanije Microsoft u Srbiji jeste da motiviše mlade da se usmere ka znanju i inovacijama, uz neprestano organizovanje i podržavanje brojnih inicijativa i programa. Takmičenje Bubble Cup je među njima, i izuzetno smo ponosni na uticaj koji ima u razvijanju novih generacija programera i inovatora“, ističe Nataša Malinović, Direktor Bubble Cup-a.

Finale takmičenja „Bubble Cup“ organizuje se svake godine u septembru u Beogradu. Za detalje u vezi samih pravila takmičenja, zainteresovani studenti informacije mogu dobiti na internet portalu http://www.bubblecup.org/, na e-mail adresi bubble@bubblecup.org ili preko Facebook strane takmičenja www.facebook.com/BubbleCupCompetition.

Izvor: Microsoft

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,