BIZIT 2022

Budući Google Fuchsia OS moći će da pokreće Android aplikacije

Možda smo još godinama daleko od novog Google Fuchsia OS-a, ali kada bude dostupan, izgleda da će biti sposoban da pokreće Android aplikacije. Prema navodima portala 9to5Google, Google razvija specijalnu verziju ART-a (Android Runtime) koja će moći da pokreće Android fajlove na novom operativnom sistemu. 

PCPress.rs Image

Fuchsia OS je specifičan po tome što će moći da se pokreće na najrazličitijem hardveru, pa će prema tome i ART za njega proizvoditi fuchsia package (.far) fajlove, koje bismo mogli okarakterisati kao Fuchsia ekvivalente APK fajlovima. S obzirom da će Fuchsia, prema onome što danas znamo, moći da radi i na PC računarima i na tabletima i na telefonima, Google ga najverovatnije priprema kao sveobuhvatnu zamenu za Android i Chrome OS.

Sposobnost da pokreće Android aplikacije omogućiće ljudima da se brzo i lako „prešaltaju“ na novi OS kada za to dođe vreme. I dalje će imati na raspolaganju aplikacije na koje su navikli i koje koriste godinama, pri čemu će moći da ih upotrebljavaju ne samo na telefonima, već i na drugim tipovima uređaja.

Pročitajte i:  Google dokumenti podržavaju emodžije između teksta

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,