PayPal prekida veze sa registrom domena Epik 

Epik je poznat po tome što je domaćin desničarske stranice Gab na društvenim mrežama.

PCPress.rs Image

Do prekida dolazi zbog kršenja „risk controls“

PayPal je ukinuo nalog registratora domena i kompanije za web hosting kompanije Epik zbog kršenja njegovih „risk controls“, što je dovelo do negativnih reakcija na Epiku da su za to krive konzervativne predrasude, objavio je Mashable. Epik iz Sijetla je možda najpoznatiji po podršci desničarskoj stranici za društvene medije Gab. Web lokaciju je zabranila kompanija za hosting, registrator domena i PayPal 2018. godine, nakon što je otkriveno da je navodni strelac u sinagogi u Pitsburgu pisao antisemitske tirade na Gabu. U postu na blogu 2018. godine, izvršni direktor Epika Robert Monster kritikovao je ono što je nazvao „digitalnom cenzurom“ od strane drugih web lokacija. Prema Mashable-u, problem zbog kojeg je PayPal prekinuo veze sa Epikom, povezan je sa Epikovim digitalnom “alternative currency” Masterbucks, koja može da se koristi za kupovinu Epikovih proizvoda ili da se pretvori u američke dolare, a Mashable izveštava da Epik nije preduzeo odgovarajuće pravne korake za pokretanje digitalne valute.

Pročitajte i:  PayPal povećava takse za korišćenje usluga

U otvorenom pismu zaposlenima u PayPalu od 19. oktobra i objavljenom na Epikovom blogu, stariji potpredsednik Epika za strategiju i komunikacije Robert Davis rekao je da su PayPalove akcije predstavljale „zloupotrebu moći i prekomerni uticaj od strane de facto monopola“ i doveo u pitanje tajming odluka PayPal-a. “Čini se da je u direktnom nastojanju da utiša konzervativne glasove, PayPal ukinuo naše usluge plaćanja – samo dve nedelje pre predsedničkih izbora”, piše Davis u postu. Epik nije odmah odgovorio na zahtev za komentar u nedelju.

U pismu od šest stranica izvršnom direktoru PayPal-a Danu Schulmanu od 13. oktobra, Davis piše da Epik „ima nultu toleranciju prema rasizmu, smatra da je sila dobra u borbi protiv nejednakosti“, pre nego što se pisanje pretvorilo u bizarne i naizgled nepovezane žalbe na Hollywood, Huntera Bidena, Demokratsku stranku, i Southern Poverty Law Center. Davis je takođe izjavio da je Epik „bio meta i u prošlosti etiketiran na užasno nepravedne načine koji nisu odražavali ni njegove postupke ni njegova osnovna uverenja“.

Portparol PayPal-a rekao je u izjavi poslatoj The Vergeu u nedelju da „PayPal ima sofisticirane kontrole rizika kako bi upozorio naše timove na potencijalno nasilne aktivnosti koje se dešavaju na našim platformama. Kompanija nezavisno pregleda svako pitanje i svoje odluke zasniva na upravljanju rizikom i poštovanju našeg dugogodišnjeg korisničkog sporazuma.”

Pročitajte i:  PayPal uvodi trgovinu kriptovalutama u Velikoj Britaniji

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: