TrendMicro

CIA društvene igre: Igrajte se kao tajni agent

CIA je još prošle godine otkrila dizajn za nekoliko igara koje koristi u obuci novih agenata i analitičara, a Diegetic Games planira da adaptira jednu, te napravi verziju na osnovu cenzurisanih informacija koje su došle iz agencije.

PCPress.rs Image

Tako bi igra CIA: Collect it All uskoro trebalo da postane dostupna javnosti, a zasniva se na sakupljanju karata, te demonstrira način na koji različite obaveštajne taktike mogu da se primenjuju u rešavanju političkih, ekonomskih, te vojnih kriza. Na Kickstarter-u već postoji kampanja koja je kreirana za prikupljanje novca za ovaj projekat, te zainteresovani već mogu da doniraju, te za uzvrat dobiju karte.

Developeri su tokom kreiranja igre cenzurisane delove zamenili originalnim sadržajima, a igra, kako kažu oni koji su je testirali, pruža zanimljiv uvid u proces obučavanja mladih agenata. Igra nudi 10 kriznih scenarija, te je neophodno da igrači odluče koji prvo žele da reše. Za svaku krizu potrebno je od dve do tri karte koje sadrže obaveštajne tehnike, a poeni se dobijaju na osnovu broja rešenih kriza. Pobednik je onaj koji prvi dođe do 10 poena.

PCPress.rs Image

Tehnike koje su na raspolaganju su: geoprostorna inteligencija, ljudska inteligencija (špijuni), veština merenja i falsifikovanja potpisa, open-source inteligencija, te veština signaliziranja. Jednom kada igrač odabere strategiju, ostali igrači predstavljaju „sistem,“ te pokušavaju da sabotiraju misiju, a uz pomoć karata koje sadrže probleme koji se tiču stvari poput unutrašnje politike, ili birokratije i formalnosti. Što više tehnika upotrebe, igrači dobijaju više poena, te mogućnost da zaobiđu sistem, a oni koji ostanu bez karata izlažu se opasnosti da ih drugi igrači razotkriju uz pomoć svojih obaveštajnih tehnika.

PCPress.rs Image

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,