Zebra

Škola za male i velike džedaje

Tvorci Akademije za džedaje opisuju je kao prvu i jedinu školu u kojoj polaznici uče kako se rukuje svetlosnom sabljom, te kako se postaje džedaj.

Akademija se nalazi u nemačkom gradiću Kam (Cham), a na časove svetlosnog mačevanja mogu da dođu svi oni koji su stariji od 10 godina. Učestvovanje u duelima je dobrovoljno, pa svaki polaznik samostalno odlučuje kada, koliko često i koliko dugo želi da trenira. Napredni učenici mogu da se pridruže grupama već obučenih džedaja, a da bi sa njima učestvovali u različitim događajima sa Star Wars tematikom.

Instruktori ističu da prva i osnovna stvar koju svaki polaznik mora da nauči jeste rukovanje svetlosnom sabljom, te da se džedaji ne bore jedni protiv drugih, već jedni sa drugima. Svaka „borba“ ima sopstvenu koreografiju, a kako bi izgledala što prirodnije, te opasnije i realnije. Ovi džedaji, pored sablji, koriste i druga oružja iz franšize Star Wars, a svaki od njih ima mogućnost da razvija svoj sopstveni borilački stil.

Pomenuti stilovi se ne zasnivaju samo na filmovima iz serijala Star Wars, već i na elementima iz različitih borilačkih veština, a džedaji pored baratanja oružjem uče i da prave kostime, te da se šminkaju kao pravi Star Wars junaci.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Valheim i Millennium Falcon: Preživeti kao Viking
SBB

Tagovi: , , ,